11ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου από 1η εως 3 Φεβρουαρίου στο Gagarin

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Ανυπέρβλητες, καλτ βραδιές, θα έχει την δυνατότητα να ζήσει για τρεις μέρες, το κοινό της Αθήνας, χάρη στην έναρξη, σήμερα 1η Φεβρουαρίου, του 11ου Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου, όπως αυτό θα πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου στο Gagarin.

Μπόλικο σεξ με τον μετρ του είδους Κώστα Γκουσγκούνη, ξεχασμένα VHS διαμάντια, στερνοτριχωτά αγόρια με μουστάκι, πληθωρικές, γυναικείες παρουσίες (βλ. Τίνα Σπάθη κ.α), ο αξέχαστος Απόστολος Σουγκλάκος, και η μοναδικής σκηνοθετικής και αισθητικής ματιάς ταινίες, περασμένων δεκαετιών, θα δώσουν όλοι το παρόν, μέσα από την τριήμερη προβολή μερικών από τα καλύτερα καλτ films, που έχει να αναδείξει ο ελληνικός, underground(;) κινηματογράφος.

Ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα του φεστιβάλ, θα βρείτε πολλούς ακόμη παλιούς γνώριμους, όπως τον Διονύση Ξανθό, (ο οποίος θα παρευρεθεί και θα βραβευθεί για την προσφορά του στο αξέχαστο, ελληνικό αυτό είδος), αλλά και άλλους, όπως τον Φαίδωνα Γεωργίτση, τον Λάκη Κομνηνό, τον Νίκο Ζερβό, την Ελένη Φιλίνη και πολλούς ακόμη.

Φέτος, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης, εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, θα απολαύσει το δημιούργημά του, παρέα με τους Αλέξανδρο Βούλγαρη (μουσικός και σκηνοθέτης), και τον σκηνοθέτη, Φωκίωνα Μπόγρη, αλλά και με όσους πιστούς προσέλθουν, προκειμένου να παρακολουθήσουν αυτά τα κολασμένα, ελληνικά ανοσιουργήματα τα οποία θα μας κρατούν πάντα υπερήφανους για την καλτ σχολή μας.

Μην ξεχάσετε το party που μας περιμένει όλους το Σάββατο, καθώς και την συζήτηση που θα ακολουθήσει την Κυριακή, με συμμετέχον το κοινό και ονόματα όπως οι Νίκος Τριανταφυλλίδης, Πέτρος Τατσόπουλος, Νίνο Φενέκ Μικελίδη και άλλους.

Το εισιτήριο είναι 5 ευρώ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το πρόγραμμα μπορείς να επισκευθείς τόσο την official σελίδα του φεστιβάλ , όσο και αυτήν του Gagarin, και να ετοιμαστείς για τρεις καλτ βραδιές, γεμάτες από λάσπη, μοτοσυκλέτες (παλιακή λέξη στο φουλ δηλαδή), φιλήδονες υπάρξεις και…μεγάλους εραστές.  Be there!

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ