Έλληνας σεναριογράφος έκανε μήνυση στον Justin Timberlake

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκηςin-time-poster

Εντάξει, όχι προσωπικά στον Justin, αλλά και αυτός πρέπει να ήξερε. Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Justin Timberlake πρωταγωνιστούσε μαζί με την Amanda Seyfried και την Olivia Wilde στο sci fi θρίλερ In Time, σε σενάριο και σκηνοθεσία Andrew Niccol. Η ταινία πήγε πολύ καλά και -παρότι μετριότατη- μάζεψε 174 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως το 2011 που κυκλοφόρησε.

Σήμερα, δυο χρόνια μετά, ο σεναριογράφος Οδυσσέας Λάππας κατέθεσε μήνυση στην εταιρία παραγωγής για αποζημίωση 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων, διότι η ταινία έχει «ανεξήγητες ομοιότητες» με σενάριο που είχε καταθέσει το 1996 στην Ένωση Σεναριογράφων Αμερικής. Το ίδιο που σου λέγαμε και μεις να κάνεις με το σενάριο σου για να μη τρέχεις.

Σύμφωνα με τη μήνυση, το σενάριο του με το όνομα Time Card παρουσίαζε μια κοινωνία όπου οι άνθρωποι ζουν μέχρι τα 25, με τον χρόνο να λειτουργεί ως χρήμα, κάνοντας τους πλούσιους… αθάνατους. Εκεί ένας φτωχός και χωρίς χρόνο άντρας θα ερωτευτεί μια αθάνατη πλούσια. Όντως η ομοιότητα είναι εντυπωσιακή. Θυμηθείτε το τρέιλερ του In Time

 

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ