Εννέα ξενόγλωσσες ταινίες στο δρόμο για τα Oscar

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή Εν αναμονή της 86ης τελετής απονομής των βραβείων Oscar που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου, ανακοινώθηκαν οι εννέα ξενόγλωσσες ταινίες που θα...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

the-hunt_2413666bΕν αναμονή της 86ης τελετής απονομής των βραβείων Oscar που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου, ανακοινώθηκαν οι εννέα ξενόγλωσσες ταινίες που θα διεκδικήσουν μια θέση στην τελική πεντάδα της 16ης Ιανουαρίου, ημέρα που θα παρουσιαστούν και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες.

Όπως φάνηκε από την λίστα πάντως, ηχηρές είναι οι απουσίες ταινιών οι οποίες θεωρούνταν φαβορί για το χρυσό αγαλματάκι, όπως το “Le passe” του Asghar Farhadi, το πολύ καλό “Wadjda” (“Το Απαγορευμένο Ποδήλατο”) του Haifaa Al-Mansour, καθώς και το πολυσυζητημένο “La vie d’Adele” του Abdellatif Kechice, ο οποίος όμως έχασε την ευκαιρία διεκδίκησης του ξενόγλωσσου Oscar, εξαιτίας της ημερομηνίας εξόδου της ταινίας του στις γαλλικές αίθουσες, η οποία δεν συνέπιπτε με τον κανονισμό της Ακαδημίας.

Ακόμα και με τις παραπάνω “ελλείψεις” όμως, η παρακάτω λίστα απαρτίζεται από μερικές από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, με τον ανταγωνισμό να αναμένεται ιδιαίτερα σκληρός.

“Omar” – Ηany Abu-Assad (Παλαιστίνη)

“The Grandmaster” – Wong Kar Wai (Χονγκ Κονγκ)

“Two Lives” – Georg Maas (Γερμανία)

“The Notebook” – Janos Szasz (Ουγγαρία)

“The Missing Picture” – Rithy Panh (Καμπότζη)

“Τhe Hunt” – Thomas Vintenberg (Δανία)

“An Episode in the Life of an Iron Picker” – Danis Tanovic (Βοσνία και Ερζεγοβίνη)

“La Grande Bellezza” – Paolo Sorentino (Ιταλία)

“The Broken Circle Breakdown” – Felix Van Groeningen (Βέλγιο)

Μέχρι την απονομή πάντως, η Ellen DeGeneres, οικοδέσποινα των φετινών βραβείων, θα συνεχίσει να “γκρουβάρει” στο νέο, οσκαρικό της trailer.

Δείτε τα υπόλοιπα βραβεία μέχρι τώρα

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ