Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι – Home (2015)

Η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της Dreamworks μας εκπλήσσει ευχάριστα

 ★★★☆☆ 

Σκηνοθεσία: Tim Johnson
Σενάριο: Tom J. Astle, Matt Ember, Adam Rex (βασισμένο στο βιβλίο του)
Πρωταγωνιστούν: Jim Parsons, Rihanna, Jennifer Lopez
Διάρκεια: 94
Χώρα: ΗΠΑ
Διανομή: Odeon

Home_(2015_film)_posterΤο “Home”, η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της Dreamworks, μας εκπλήσσει από το πρώτο κιόλας πλάνο. Δεν προλαβαίνει η αυλαία να σηκωθεί και μέσα σε μερικά λεπτά ολόκληρη η Γη έχει κατακτηθεί από μια γλυκύτατη φυλή εξωγήινων εισβολέων, την ίδια στιγμή που ολόκληρη η ανθρωπότητα φυλακίζεται σε ένα τεραστίων διαστάσεων χαρούμενο στρατόπεδο στην καρδιά της Αυστραλίας. Αν και δεν μιλάμε φυσικά για το είδος του προλόγου που θα περίμενε κάνεις, από μια ταινία που κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε μικρά παιδιά, εν τούτοις όχι μόνο δεν το λες ενοχλητικό, μα αντίθετα ιδιαίτερα ευχάριστο.

Οι Boov, είναι οι συμπαθέστατοι εξωγήινοι κατακτητές μας, και η αλήθεια είναι πως είναι τόσο, μα τόσο χαριτωμένοι, που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να τους συγχωρήσεις την ομολογουμένως ξεκαρδιστική αφέλεια τους. Όντας πεπεισμένοι, πως η ανθρωπότητα για κάποιο περίεργο λόγο χρειάζεται την βοήθεια τους, και με αρχηγό τους τον Captain Smek, η πολύχρωμη αυτή εξωγήινη φυλή κατευθύνεται προς την Γή, την καταλαμβάνει και μεταφέρει όλους της τους κατοίκους στην όμορφη Αυστραλία, με σκοπό την δημιουργία μιας «χαρούμενης ανθρώπινης πόλης».

Τα πράγματα ωστόσο παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή, όταν ο πρωταγωνιστής μας, ένα μικρό Boov ονόματι “Oh”, διοργανώνει ένα μικρό παρτάκι μετά την κατάληψη της γης σκοπεύοντας να καλέσει όλα τα υπόλοιπα Boov. Ο χαζούλης όμως αντί να στείλει πρόσκληση μόνο στους φίλους του, στέλνει ένα τεράστιο e-vite σε ολόκληρο τον γαλαξία, προδίδοντας έτσι την θέση όλων των Boov, σε μια φυλή επικίνδυνων εξωγήινων που αποζητά να τους εξολοθρεύσει.

Με το σύνθημα «ποτέ δεν είναι αργά για να τρέξει μακριά» ο Oh, έπειτα από την γκάφα που έκανε και προκειμένου να γλιτώσει την τιμωρία που τον περιμένει από τους υπόλοιπους Boov, επιλέγει τι άλλο; από το να το βάλει στα πόδια. Στο δρόμο του όμως θα συναντήσει ένα κορίτσι με το όνομα Tip, με την οποία θα ξεκινήσει ένα ξεκαρδιστικό ταξίδι γύρω από την Γη, με σκοπό αφενός να διορθώσει το λάθος του και αφετέρου να βοηθήσει την μικρή Tip να επανενωθεί με την μητέρα της, η οποία βρίσκεται στην «χαρούμενη πόλη» που δημιούργησαν οι Boov για τους ανθρώπους στην Αυστραλία.

Η Tip και ο Oh, παρέα με το «Γουρούνι» τον αστείο γατούλη της Tip, αντιμετωπίζοντας στο δρόμο τους συνεχώς όλο και περισσότερα εμπόδια, θα συνειδητοποιήσουν σιγά σιγά, ότι τελικά χρειάζονται ό ένας τον άλλο, δίνοντας έτσι ένα ακόμα δίδαγμα στους μικρούς μας φίλους. Αντίθετα με τις περισσότερες παιδικές ταινίες, οι οποίες περιορίζουν το μοναδικό ηθικό δίδαγμα τους στο τέλος της ιστορίας, το “Home” διαθέτει μια ποικιλία από ηθικά διδάγματα, τα οποία αποκαλύπτονται σιγά σιγά, μέσα από τις αλληλεπιδράσεις των πρωταγωνιστών μας καθ όλη την διάρκεια της ταινίας.

Ο πανέμορφος συνδυασμός των πολυεπίπεδων παιδικών μηνυμάτων, οι διασκεδαστικές μελωδίες, καθώς και η πανέξυπνη κωμωδία, συνθέτουν μια πολύχρωμη επιλογή, όχι μόνο για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και για τους θεατές κάθε ηλικίας.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ