Έρωτας Είναι… – Love Is All You Need/Den Skaldede Frisor (2012)

...


 

Γράφει ο Πέτρος Θεοδωρίδης


Σκηνοθεσία: Susanne Bier
Σενάριο: Anders Thomas Jensen, Susanne Bier
Πρωταγωνιστούν: Trine Dyrholm, Sebastian Jessen, Molly Blixt Egelind, Pierce Brosnan
Διάρκεια: 116’
Χώρα: Δανία, Σουηδία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία
Διανομή: Rosebud, Odeon

 

Τι είναι αυτό που κάνει τη δανέζικης καταγωγής Susanne Bier να βυθίζεται από το «Μετά το Γάμο» και το «Ίσως, αύριο» σε ταινίες σαν αυτήν για την οποία μιλάμε εδώ; Άγνωσται αι βούλαι της σκηνοθέτου. Όπως και να’ χει όμως, το All You Need is Love ή «Έρωτας είναι…» είναι ένα ρομάντζο ενοχλητικό, που εγκαταλείπει ακόμη και τη γλυκιά ψύχρα και μελαγχολία της δανικής γλώσσας, παρουσιαζόμενο ως μια ρομαντική κομεντί στην οποία πρωταγωνιστεί ο αδιάφορος (και) σήμερα Πιρς Μπρόσναν και μια Τρίνε Ντύρχολμ που αν και έχει παίξει σε διάφορες παραγωγές εκ Δανίας και θριάμβευσε στο «Ίσως, αύριο», σε εμάς παραμένει άγνωστη αν και ένα σύντομο ψάξιμο στο διαδίκτυο, αρκεί για να ανακαλύψουμε πως μιλάμε για ένα πολυδιάστατο ταλέντο: ηθοποιός, τραγουδίστρια, στιχουργός και λίγα λέμε.

Όπως κάθε ρομαντική κομεντί, έτσι και εδώ πρέπει να υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία χαρμολύπης, δηλαδή ο καρκίνος, το κεράτωμα, η Ιταλία και μια γνωριμία. Έτσι, όταν η Ίντα θεραπεύεται επιτυχώς από καρκίνο του μαστού, ανακαλύπτει πως ο σύντροφός της δεν της είναι ιδιαίτερα πιστός. Τελικά, κατευθύνεται στην Ιταλία όπου και παντρεύεται η κόρη της, καταλήγοντας να ερωτευτεί το συμπέθερό της. Από εκεί και πέρα όλα μας είναι γνώριμα: ευτυχία, ευρωπαϊκός νότος, «πάθος», ζήλια και άλλα πρωτότυπα.

Η ταινία έχει τόσο ενδιαφέρον όσο και ο πουρές. Καλό συνοδευτικό αλλά βαρετό και συνηθισμένο. Έτσι και το «Έρωτας είναι…»! Δεν είναι παρά ένα βαρετό ρομάντζο, με βαρετές ερμηνείες αλλά και μια κάπως ευχάριστη σκηνοθεσία. Βλέπεται, δε βλέπεται, η απόφαση εξαρτάται αποκλειστικά από το θεατή και το κατά πόσο γειτνιάζει αυτός με το συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος. Αλλά τόσες επανεκδόσεις μέσα στο καλοκαίρι, τόσες άλλες αξιοπρόσεκτες επιλογές, το Μπρόσναν θα πας να δεις;

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ