Εθνικιστικός παροξυσμός στις ΗΠΑ για το White House Down

...

Γράφει ο Νικόλας Θεοδωράκης

Το ακούσαμε και αυτό! Υπερεθνικιστές Αμερικανοί άνοιξαν πόλεμο στην προώθηση του White House Down, διότι το θεωρούν…αντιαμερικανικό!

Την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε στις αίθουσες της Αμερικής το White House Down (δες εδώ το τρέιλερ), η νέα ταινία του «ότι φτιάχνω γίνεται blockbuster» Roland Emmerich, με ένα καστ αστέρων, όπως οι Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal κ.α. Η υπόθεση της ταινίας είναι μια άλλη εκδοχή του υπερπατριωτικού «Olympus Has Fallen». Ένας αποτυχημένος δόκιμος σωματοφύλακας της Προεδρικής Φρουράς αναλαμβάνει να σώσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και τη χώρα, όταν ομάδα παραστρατιωτικών εισβάλλει στον Λευκό Οίκο.

Η ταινία στην Ελλάδα δεν έχει προβληθεί ακόμα, οπότε δεν έχουμε ιδία άποψη, αλλά για κάποιο λόγο έχουμε την υποψία ότι λήγει με φόντο την Αμερικανική Σημαία και τον ήρωα, μαζί με τη χώρα, πιο ώριμους μετά από αυτήν την δοκιμασία να φέρουν την ειρήνη στον κόσμο. Όμως ο Emmerich πριν την αναγκαστική, για κάθε blockbuster, επικράτηση του επιούσιου αμερικάνικου λαού συνήθως πετάει και καμιά μπηχτή. Για παράδειγμα στο The Day After Tomorrow, έβαζε τους Αμερικανούς να …λαθρομεταναστεύουν στο Μεξικό!

Εδώ λοιπόν, έκανε το «λάθος» να πάρει ως υπόθεση της ταινίας ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από το Ιράκ και ως συνέπεια η Ακροδεξιά επιτίθεται στον Λευκό Οίκο. Ποιος άκουσε τον Άδωνι και δεν τον φοβήθηκε! Το διαδίκτυο κατακλείστηκε από επιθέσεις εναντίον της ταινίας όπου ορθά κοφτά έλεγαν «ούτε ένα σεντ για το White House Down», «όποιος δώσει έστω και ένα σεντ σε αυτήν την αηδία, φτύνει τους στρατιώτες μας» (σημ συντάκτη: όπου βλέπεις στρατιώτες, εννοούν τους πληρωμένους φονιάδες που έχουν σε Ιράκ, Αφγανιστάν, αλλά και Σούδα). Υπήρχαν και τα πιο κόσμια σχόλια για την ταινία, όπως «καθαρό, 100%, Obam-ικό πορνό» (ναι, για τους Αμερικανούς ο Ομπάμα είναι αριστερός).

Από την άλλη η εταιρία διανομής Sony, βλέποντας τα εισιτήρια να πέφτουν λόγω των σχολίων ενάντια στον «πατριωτισμό» της ταινίας ανακοίνωσε ότι δίνει δύο δωρεάν εισιτήρια σε κάθε μέλος των σωμάτων ασφαλείας για να παρακολουθήσουν την ταινία στις 4 Ιουλίου, την Μέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Έτσι εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού…

Και όλα αυτά για μια ταινία μπαμ μπουμ με τον Magic Mike. Έλεος!

 

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ