Άκου ολόκληρο το soundtrack του νέου «Evil Dead»

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Εσύ τι θα κάνεις μετά το Πασχαλινό τραπέζι; Εμείς σου προτείνουμε να μαζέψεις τους φίλους σου και να πάτε να δείτε την υπέρτατη σπλατερία, το “Evil Dead” που κυκλοφορεί ανήμερα του Πάσχα. Ότι πρέπει δηλαδή μετά από το αρνί, κοντοσούβλι και το κοκορέτσι. Η ταινία είναι γεμάτη στο gore, στο σπλάτερ και στους διαμελισμούς σωμάτων που οι φαν τέτοιου είδους ταινιών θα κάνουν τη δική τους ανάσταση.

Βέβαια όπως θα ξέρεις όμως η ταινία βασίζεται στην καλτ πλέον ταινία του Sam Raimi με το ίδιο όνομα που γυρίστηκε το 1981. H μουσική του Joseph LoDuca τότε ταίριαζε απόλυτα με το creepy feeling και την DIY-low budget αισθητική της ταινίας του Raimi. Εδώ όμως όλα μοιάζουν μεγαλύτερα και πιο μεγαλεπήβολα και, φυσικά, η μουσική που συνοδεύει την ταινία του Fede Alvarez δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από αυτά. Ο συνθέτης της ταινίας, ο Ισπανός Roque Baños είναι γνωστός για τα soundtrack που έχει γράψει για ταινίες όπως το “The Machinist” και το “Intruders” και εδώ μαζί με την Pro Arte Orchestra και την χορωδία της BTG Chapel, συνθέτει μια μουσική που προσδίδει τον τρόμο και την κατάλληλη ατμόσφαιρα ενώ η χορωδία προκαλεί ανατριχίλες στις σωστές δόσεις.

Η μουσική του “Evil Dead” (ή “Το Πρόσωπο του Κακού” στα ελληνικά) είναι ένα από τα πιο δυνατά του σημεία. Γιατί χωρίς την κατάλληλη μουσική, ή την απουσία αυτής στα σωστά σημεία, μια ταινία τρόμου είναι ένα μηδέν. Κι εδώ ο Baños χτυπά τις κατάλληλες νότες. Εμείς εδώ στο Reel σου έχουμε ένα πασχαλινό δωράκι. Μπορείς να ακούσεις ολόκληρο το soundtrack του “Evil Dead” παρακάτω για να σε προετοιμάσουμε μουσικά για την Κυριακή του Πάσχα και τον τρόμο που θα επακολουθήσει το πασχαλινό σου τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*