Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λονδίνου: Ομιλίες και Κριτική Επιτροπή

Nolan, Guy Maddin, Laurie Anderson στις ομιλίες και Pawel Pawlikowski στην κριτική επιτροπή

To 59ο BFI Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του σε κοινό και κριτικούς στις 6 Οκτωβρίου και χθες ανακοίνωσε το νέο του τμήμα ομιλιών, LFF Connects, ενώ σήμερα είχε σειρά η «αποκάλυψη» της κριτικής του επιτροπής.

Η σειρά ομιλιών με τίτλο LFF Connects θα περιλαμβάνει high-profile ονόματα της έβδομης τέχνης και θα απευθύνεται σε κινηματογραφιστές και επαγγελματίες του κινηματογράφου. «Κορωνίδα» του τμήματος θα είναι ο σπουδαίος Christopher Nolan, που θα ηγηθεί της συζήτησης «LFF Connects: Film», με θέμα το φιλμ, τη δυναμική του και τη μελλοντική του εξέλιξη. Μαζί του, θα δούμε την εξαιρετική visual artist και εικαστικό Tacita Dean (υπεύθυνη της έκθεσης FILM στην Tate Modern), τον διευθυντή του αυστριακού μουσείου κινηματογράφου Alexander Horvath και την Creative Director του BFI, Heather Stewart.

Στο «LFF Connects: Performance/Music» θα εξεταστεί η στενή σχέση του κινηματογράφου με τη μουσική και το performance art. Ποια καταλληλότερη να μιλήσει, λοιπόν, από τη Laurie Anderson, της οποίας το νέο φιλμ, «Heart of a Dog» θα αποτελέσει μέλος του προγράμματος του φεστιβάλ.

Στο «LFF Connects: Art», θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά έναν πραγματικό «βιρτουόζο» του δημιουργικού σινεμά. Ο Καναδός Guy Maddin, ιθύνων νους πίσω από το ευφυές «My Winnipegg», θα είναι ο ομιλητής αυτού του τμήματος, ενώ παράλληλα θα προβληθεί η νέα του ταινία, «The Forbidden Room», στο πρόγραμμα πειραματικών ταινιών του φεστιβάλ.

Τέλος, στο «LFF Connects: Creative Technologies», ο σκηνοθέτης μουσικών βίντεο, Chris Milk, με συνεργασίες που εκτείνονται από τον Kanye West έως τον Beck, θα μιλήσει για το storytelling αλλά και την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας στον κινηματογράφο.

2005.04.20 WARSZAWA N/Z PAWEL PAWLIKOWSKI - REZYSER POLAK MIESZKAJCY W WIELKIEJ BRYTANII I ZDOBYWAJACY TAM NAGRODY, UZNANY ZA JEDNEGO Z NAJBARDZIEJ OBIECUJACYCH FOTO PAWEL TERLIKOWSKI / FORUM

Όσον αφορά την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ, ανακοινώθηκε σήμερα πως πρόεδρος της θα είναι ο Pawel Pawlikowski (Ida), που θα πλαισιωθεί από την Christine Vachon (παραγωγός ταινιών όπως το «Happiness» και το «Boys Don’t Cry»), τον Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave), την Kristin Scott Thomas (The English Patient, Only God Forgives) και τη Mabel Cheung, εκ των πιο σημαντικών σκηνοθέτιδων του Hong-Kong.

Το Reel.gr θα παρευρεθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου και θα σας μεταφέρει τις εξελίξεις από 7 έως 14 Οκτωβρίου.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ