72o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ.ΤΟ »INTERRUPTION» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΩΗ »ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ» TO ORIZZONTI KAI ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙΤΑΙ

Ελληνικό χρώμα στη Βενετία

Aperol Spritz per favore!

Και ενώ το διαγωνιστικό τμήμα του 72ου Φεστιβάλ Βενετίας αρχίζει να αναζητά τον Χρυσό του Λέοντα,στο παράλληλο διαγωνιστικό τμήμα ORIZZONTI με πρόεδρο τον Αμερικανό σκηνοθέτη Jonathan Demme (The Silence Of The Lambs) η ταινία του Γιώργου Ζώη »INTERRUPTION», τάραξε λίγο τα νερά του συγκεκριμένου τμήματος. Και όταν λέμε τμήμα Orizzonti στο Φεστιβάλ Βενετίας, εννοούμε ένα τμήμα με ταινίες απο όλο τον κόσμο,με διαφορετικότητα και τάση να φέρνουν νέες ιδέες στο σινεμά. Γι’αυτό τον λόγο υπάρχουν και βραβεία στο συγκεκριμένο τμήμα. Και κάπως έτσι η ιδιαίτερη ελληνική ταινία του Γιώργου Ζώη βρήκε την θέση της στο φεστιβάλ.

Τι είναι τελικά το »INTERRUPTION»; Είναι μια ταινία πάνω στο φαίνεσθαι και τα όρια της πραγματικότητας. Είναι μια μοντέρνα τραγωδία που καταφέρνει να αφήσει πίσω τον ρεαλισμό και να ξεδιπλώσει το νόημα της απόλυτα συμβολικά. Ένα θέατρο, μια παράσταση, θεατές και ηθοποιοί γίνονται ένα, η »Ορέστεια» πρέπει να έρθει στην πραγματικότητα αλλά ποιος είναι διατεθειμένος να αλλάξει την ιστορία και το φινάλε της; Η απειλή αρχίζει σταδιακά να γίνεται αισθητή(εξαιρετικά σκηνοθετημένη η σκηνή με την προσπάθεια εξόδου σωτηρίας των θυμάτων-θεατών-ηθοποιών). Ο Polanski θα το έκανε θρίλερ με τραγικό φινάλε, ο Ζώης όμως έρχεται ως deus ex machina και φέρνει μια κάθαρση, όπως άλλωστε απαιτείται σε κάθε τραγωδία. Και μάλιστα πετυχαίνει και συγκινησιακή φόρτιση που σημαίνει οτι πετυχαίνει να ανατρέψει και λίγο τους κανόνες του είδους.

Μια πλειάδα ηθοποιών με »αρχηγό της παράστασης» τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου που με το ψυχρό του πρόσωπο βγάζει εις πέρας έναν ρόλο δύσκολο,χωρίς ταυτότητα αλλά ηγετικό. Η Μαρία Καλλιμάνη (Μαχαιροβγάλτης,Στο Σπίτι) απο την άλλη υπέροχα δραματική και ο Αλέξανδρος Σωτηρίου, μια ήρεμη δύναμη, ο δημόσιος υπάλληλος που έχει να προτείνει το pollitically correct φινάλε στο νέο έργο, φανερώνουν πως η δουλειά στο »INTERRUPTION» ήταν ομαδική και σχολαστική. Στις σκηνές έντασης, που είναι αρκετές στην ταινία, το καστ παίρνει άριστα. Σε συνδυασμό με μια σκοτεινή φωτογραφία που εστιάζει κυρίως στα πρόσωπα,το »INTERRUPTION» τόλμησε και τα κατάφερε ωραιότατα.

Η ταινία χειροκροτήθηκε στην επίσημη προβολή της στην Sala Darsena παρουσία των συντελεστών και μερίδα ξένου τύπου αγάπησε ήδη την ταινία.

Δύσκολο αλλά τόσο ιδιαίτερο κινηματογραφικό ταξίδι!

Φωτογραφίες απο το photocall και exclusive φωτό απο την επίσημη προβολή.

Sofia+Kokkali+Interruption+Photocall+72nd+0FgzAw6p-IHl

 

Interruption+Premiere+72nd+Venice+Film+Festival+WUGYkaWGmURl zois2 11996403_10153155540346547_751765983_o 11992071_10153155547231547_1763228463_n

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν οτι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τρίωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ