Ένα τρέιλερ για το “Βούτυρο”

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Έχει λάβει μέρος σε άπειρα φεστιβάλ, έχει ενσωματωμένα στο καστ της πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα του Χόλυγουντ, κι όμως δεν έχει καταφέρει να πάρει ακόμα το δρόμο προς τις σκοτεινές αίθουσες. Ποια είναι; Το “Butter” φυσικά, το γνωστό μας βούτυρο, μια ταινία της οποίας ο τίτλος είναι πέρα για πέρα κυριολεκτικός, τόσο ώστε να πάρετε αμέσως μια γευστικότατη ιδέα με το τι πραγματεύεται.

Τι σχέση έχουν λοιπόν οι Τζένιφερ Γκάρνερ, Χιου Τζάκμαν, Τάι Μπαρέλ, Ολίβια Γουάιλντ, Άσλεϊ Γκριν και Αλίσια Σίλβερστοουν με το βούτυρο; Είναι όλοι κάτοικοι μιας μικρής πόλης της Αϊόβα, η οποία είχε στο παρελθόν αναδείξει τον πρωταθλητή στη γλυπτική βουτύρου, με κάποια πολύ εντυπωσιακά έργα που άφησαν εποχή. Ο κύριος αυτός είναι ο Μπομπ (Τάι Μπαρέλ), τοπικός θρύλος και γυναίκα του η Λόρα (Τζένιφερ Γκάρνερ) με επίσης αρκετές ικανότητες στο άθλημα. Το όραμά της είναι να καταφέρει μέσω της φήμης του άντρα της και του δικού της ταλέντου να εισχωρήσει –γιατί όχι- και στην πολιτική σκηνή. Στον ετήσιο διαγωνισμό όμως έχει να αντιμετωπίσει και κάποιους αντιπάλους που μάλλον δεν είχε υπολογίσει. Μεταξύ των πιο δυνατών συγκαταλέγονται η στρίπερ “Tokyo Rose” κατά κόσμον Μπρουκ (Ολίβια Γουάιλντ) και η μικρή και υιοθετημένη κόρη της Τζούλι (Αλίσια Σίλβερστοουν), Ντέστινι.

Με αρκετές ατάκες αμερικάνικου χιούμορ και μεγάλη δόση πολιτικής σάτιρας, έχουμε την απεικόνιση μιας μικροαστικής κοινωνίας με τις φιλοδοξίες και τις αντιπαλότητές της, μέσα από μια πρωτότυπη οπτική. Το πρώτο τρέιλερ μόλις κυκλοφόρησε από τη Yahoo, αφήνοντας, αν μη τι άλλο, μια ευχάριστη αίσθηση. Στην Αμερική η ταινία έχει προγραμματιστεί για τις 5 Οκτωβρίου, με πολλές πιθανότητες και για τις δικές μας αίθουσες λόγω των μεγάλων ονομάτων της. Δε μένει παρά να περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*