Το πρώτο κλιπ του “Αυτοκράτορα” λίγο πριν το Τορόντο

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Παράλληλα με την αναμονή των δικών μας Νυχτών Πρεμιέρας, στο μακρινό Τορόντο το Φεστιβάλ φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Σε λίγες ώρες λοιπόν από τώρα, στο δικό τους βράδυ Παρασκευής, θα προβληθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα το “Emperor” του Πίτερ Γουέμπερ. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους που θα αργήσουν (ή ίσως δεν μπορέσουν και καθόλου) να απολαύσουν την ταινία στις σκοτεινές αίθουσες, υπάρχει το πρώτο μονόλεπτο κλιπάκι που μας δίνει μια πραγματικά φτωχή ιδέα για τι θα πρέπει να περιμένουμε από αυτό το καινούργιο μεταπολεμικό αμερικάνικο δράμα.

Στο βιντεάκι βλέπουμε ουσιαστικά μια εισαγωγή σε ένα καθαρά ιστορικό γεγονός, χωρίς καμιά περαιτέρω λεπτομέρεια για την ουσία της υπόθεσης και την παράλληλη ιστορία αγάπης που εκτυλίσσεται με πρωταγωνιστή το στρατηγό Μπόνερ Φέλερς (Μάθιου Φοξ). Και για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την άνευ όρων παράδοση των Ιαπώνων, ο στρατηγός Ντάγκλας ΜακΆρθουρ (Τόμι Λι Τζόουνς) αναθέτει στον Φέλερς να λάβει τη μείζονος ιστορικής σημασίας απόφαση, για το αν ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Χιροχίτο θα πρέπει να δικαστεί και να κρεμαστεί, όπως άρμοζε σε έναν εγκληματία πολέμου.

Μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της γνώμης του παίζει η γνωριμία του με την Άγια, μία φοιτήτρια που είχε γνωρίσει αρκετά χρόνια πριν σε κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, την οποία ερωτεύτηκε και βάλθηκε να ξαναβρεί μετά το πέρας του πολέμου. Οι περιπέτειές του κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας τον βοηθούν να βρει το χαρακτήρα του, την ανθρωπιά του και του δείχνουν το δρόμο για την τελική του απόφαση όσον αφορά το Χιροχίτο, η οποία και θα κρίνει την ιστορία και φυσικά τη σχέση μεταξύ των δύο λαών.

Δεν ξέρω πως σας φαίνεται σα σενάριο (πέραν των πραγματικών γεγονότων), από τις πρώτες εικόνες δείχνει πάντως ότι έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει μια ακόμα επική ιστορική ταινία, με ένα μεγάλο πρωταγωνιστή στο τιμόνι. Πολλά περισσότερα θα ξέρουμε ίσως το Σάββατο, μετά και τις πρώτες εντυπώσεις του φεστιβάλ. Προς το παρόν την παράσταση κλέβει ο Στρατηγός Τζόουνς και η τεράστια πίπα του (η φωτογραφία πάνω είναι του πραγματικού στρατηγού Ντάγκλας ΜακΆρθουρ για τον οποίο η πίπα θα πρέπει να ‘ταν σήμα κατατεθέν). Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ