Επικό πρώτο teaser του “The Physician” με ένα καστ γεμάτο εκπλήξεις!

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Μια πρωτότυπη αμερικάνικη νουβέλα, υπό την εποπτεία ενός γερμανού σκηνοθέτη, συγκεντρώνει μια ζηλευτή, multi-language ομάδα ηθοποιών και το αποτέλεσμα μας αποκαλύπτεται σήμερα, με ένα μικρό αντιπροσωπευτικό απόσπασμα. Τον Philipp Stölzl τον φιλοξενήσαμε πέρυσι για πρώτη φορά στις ελληνικές αίθουσες, με το ρομαντικό “Ο Νεαρός Κύριος Γκαίτε”, για να μας απασχολήσει ξανά, εντυπωσιάζοντάς μας με τις πρώτες επικές εικόνες μιας μεσαιωνικής ιστορίας.

Το ομώνυμο μυθιστόρημα του Noah Gordon διασκευάζεται, για να διηγηθεί τις περιπέτειες του νεαρού Rob Cole, από τη στιγμή που χάνει τη μητέρα του, λόγω μιας μυστηριώδους αρρώστιας. Ο μικρός αφιερώνει τη ζωή του στην επιστήμη της ιατρικής, θέτοντας σκοπό της ζωής του να νικήσει το θάνατο. Η φήμη του μεγάλου Πέρση γιατρού Ibn Sina, τον οδηγεί απ’ το μικρό Αγγλοσαξονικό του χωριό στο Isfahan της Περσίας και τη διάσημη ιατρική σχολή του Sina. Ο δρόμος όμως του νεαρού, είναι γεμάτος προκλήσεις και δυσκολίες και απαιτεί θυσίες, απέναντι σε έναν κόσμο βουτηγμένο στις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες.

Θέλετε να ακούσετε και το καστ; Ben Kingsley στο ρόλο του μεγάλου Ibn Sina, ο Tom Payne είναι ο μαθητευόμενος Rob Cole και ο Stellan Skarsgård ο πρώτος του μέντορας, ενώ θα δούμε και Olivier Martinez στο ρόλο του Shah Ala ad-Daula.

Το πρώτο teaser αρκείται σε πολλές εικόνες και λίγα λόγια και είναι άκρως εντυπωσιακό, με ιδιαίτερα προσεγμένη αισθητική και ξεκάθαρα επικά χαρακτηριστικά. Το trailer κυκλοφορεί δυστυχώς μόνο στα γερμανικά, αλλά δε χρειάζεται καμιά απολύτως γνώση για να το απολαύσετε και να καταλάβετε τις 2 όλες κι όλες λέξεις που προφέρονται. Όσον αφορά τη διανομή στη χώρα μας, αν κρίνουμε από την τύχη των προηγούμενων ταινιών του Stölzl, με το “Goethe” του 2010 να κυκλοφορεί αρχές του 2012, και τη φετινή του δημιουργία “The Expatriate” να προγραμματίζεται να βγει στις δικές μας αίθουσες τον ερχόμενο Ιανουάριο, μάλλον το “The Physician” θα πρέπει να το αναμένουμε κάποια στιγμή μέσα στο 2014. Υπομονή πάντως έχουμε μπόλικη…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*