Πώς θα είναι άραγε ο Βασιλιάς των Γκόμπλιν στο ταξίδι του Χόμπιτ;

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Εδώ που φτάσαμε και μετά το ξενέρωμα ότι πρέπει να φτάσει 2014 για να δούμε το τέλος της πράξης του Χόμπιτ, λίγα έχουν σημασία. Συνειδητοποιούμε όμως, ότι ο μέγιστος Πίτερ Τζάκσον μας έχει μέχρι στιγμής δείξει εξαιρετικά λίγα από το έπος που ετοιμάζει, με ένα τρέιλερ όλο κι όλο γενικού περιεχομένου και κάποιες σποραδικές αλλά απείρου κάλους στιγμιότυπα που μας εξάπτουν τη φαντασία (όχι τα behind-the-scenes βίντεο δεν πιάνονται).

Και πάνω στη συζήτηση που έχει ανάψει για το πού θα ξεκινήσει και πού θα τελειώσει το κάθε κομμάτι της ιστορίας του, συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν κάποιοι χαρακτήρες μεγίστης σημασίας για τους οποίους δεν έχεις μέχρι στιγμής ακούσει το παραμικρό. Τυχαίο; Όχι για τον Πίτερ. Να μην εμφανιστούν; Αδύνατο, αφού στις 8 περίπου ώρες που θα βομβαρδιστούμε το καλό που του θέλουμε είναι να δείξει μέχρι και τις οξείες του βιβλίου για να θεωρηθεί δικαιολογημένος (ακόμη κουβαλάμε μια πικρία για τον Τομ Μπομπαντίλ που δεν είδαμε ποτέ στον Άρχοντα, αλλά εκεί ήταν 3 βιβλία των 500 οπότε δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε).

Από τους τίτλους και μόνο των τριών ταινιών, θα έχουμε, κατά πώς φαίνεται το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας να εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων, με την τρίτη να κρατάει, θεωρητικά το επικό φινάλε και να αποτελεί γέφυρα μεταξύ του “Χόμπιτ” και του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”. Φως στο μυστήριο που καλύπτει τις άλλες δυο ταινίες, θέλησε να ρίξει ο Λονδρέζος –γεννημένος Σέρλοκ- ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, η φωνή του δράκου Σμογκ, αλλά και του Νεκρομάντη, ο οποίος άφησε ένα υπονοούμενο ότι το μάτι του (ως Σμογκ) απλά θα ανοίξει στο πρώτο μέρος και θα έχουμε ένα ολόκληρο δεύτερο μέρος να απολαύσουμε το μεγαλείο του δράκου. Ναι, όντως ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του Τζάκσον δε λέω. Αλλά και πάλι σε πρώτη φάση θα δούμε Γκόλουμ; Θα δούμε γενικώς τα Βουνά της Καταχνιάς; Ή θα είμαστε τόσο τυχεροί ώστε να δούμε και κάποια επέλαση των γκόμπλιν; Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Όσο για το Βασιλιά των σατανικών αυτών πλασμάτων; Δεν ξέρουμε αν θα τον δούμε φέτος ή του χρόνου, μπορεί όμως να χουμε μια ιδέα με το πώς θα μοιάζει. Χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη σύνδεση με την παραγωγή των ταινιών, εντούτοις το φαν site TheOneRing.net κυκλοφόρησε δύο εικόνες του Great Goblin από ένα επερχόμενο board game. Η τρίτη φωτογραφία που κυκλοφορεί όμως μαζί τους  προέρχεται όντως από behind-the-scenes βίντεο του original “Χόμπιτ” και φαίνεται πολύ πιθανό να αποτελεί κάποιο πρώιμο στάδιο της δημιουργίας του Great Goblin, με τον αυστραλό ηθοποιό Μπάρι Χάμφρις να υποδύεται τις κινήσεις και τους μορφασμούς του πλάσματος, το  οποίο στη συνέχεια θα ζωντανέψει μέσω CGI.

Μαζί με όλα αυτά δείτε ακόμα το πόστερ του μεγαλοπρεπούς Βασιλιά του Μίρκογουντ και πατέρα του Λέγκολας, Θράντουιλ (Λι Πέις), καθώς και ένα ακόμα στιγμιότυπο του Μάρτιν Φρίμαν ως Μπίλμπο Μπάγκινς, πιθανότατα από την αρχή της ταινίας αν κρίνουμε από τα καθαρά και μη ταλαιπωρημένα ακόμα ρούχα του. Ευελπιστούμε σε ένα τρέιλερ αποκλειστικά για το πρώτο μέρος σύντομα…

2 Σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

 • cinemakis
  8 Σεπτεμβρίου 2012 at 4:23 μμ - Reply

  (Με όλη την καλή διάθεση, άλλωστε αυτά τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς), θα πρέπει να διορθώσετε την ημερομηνία προβολής (στην παραπομπή του άρθρου) της τελευταίας ταινίας που θα είναι το Καλοκαίρι του 2014 και όχι τον Δεκέμβριο του 2014.

  Θα είναι λοιπόν:
  Δεκέμβριος 2012 το 1ο
  Δεκέμβριος 2013 το 2ο
  Καλοκαίρι 2014 (Ιούλιος στην Αμερική, ελπίζω και εδώ το ίδιο, να μην έχουμε άλλο «Dark Knight rises» το 3ο και τελευταίο μέρος.

  Μακάρι να έχει την ίδια μαγεία που είχε ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών…

  Y.Γ Χαιρετίσματα στα παιδιά του site… ξέρουν αυτά!

 • Vasso
  8 Σεπτεμβρίου 2012 at 8:26 μμ - Reply

  Σωστή η παρατήρησή σου για την ημερομηνία, απλά εκείνο το άρθρο γράφτηκε πριν υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση για το τρίτο μέρος του Hobbit, οπότε και ο Δεκέμβριος του ’14 αναφέρθηκε εντελώς συμπερασματικά. Ευχαριστούμε πάντως θα διορθωθεί άμεσα.

  Ελπίζω όντως να ζήσουμε στιγμές Άρχοντα, δεν μπορείς να φανταστείς πώς το περιμένω…

  Όσο για τα χαιρετίσματα νομίζω έχουν παραληφθεί.. 😉

 • ΣΧΕΤΙΚΑ