Άκου το πρώτο κομμάτι από το soundtrack του «Stoker»

...

Γράφει ο Δημήτρης Μπουτουρέλης – Γραμματικόπουλος

Λένε πως για να πετύχει ένα θρίλερ πρέπει να έχει ανατριχιαστικό soundtrack. Είναι γεγονός ότι οι πιο κλασσικές σκηνές ταινιών θρίλερ συνοδεύονται από μουσικά κομμάτια που έχουν μείνει στην ιστορία (θυμήσου την «Ψυχώ» ή την «Λάμψη»). Με αυτό τον παράγοντα στο μυαλό του, ο Παρκ Τσαν Γουκ διάλεξε για συνθέτη της τελευταίας, πολυαναμενόμενης ταινίας του τον Κλιντ Μάνσεν, οι μοναδικές δημιουργίες του οποίου έχουν συνοδέψει σχεδόν όλες τις ταινίες του Ντάρεν Αρονόφσκι.

Στο «Stoker» βέβαια, συμμετέχει με ένα του κομμάτι και ο Φίλιπ Γκλας προσθέτοντας κι αυτός ένα λιθαράκι στην δημιουργία έντασης και αγωνίας που διακατέχει το φιλμ του Παρκ Τσαν Γουκ. Το «Duet» είναι μια τρίλεπτη υποβλητική σύνθεση σε πιάνο (το πιο χαρακτηριστικό μουσικό όργανο στις δουλειές του Γκλας) και το πρώτο κομμάτι από το soundtrack του «Stoker» που έχει έρθει στη δημοσιότητα.

Στο «Stoker», η Μία Γουασίσκοβα αναλαμβάνει το ρόλο της Ίντια, η οποία χάνει τον πατέρα της σε ένα τραγικό ατύχημα. Τον ξαφνικό αυτό χαμό ακολουθεί ο ερχομός του θείου Τσάρλι (Μάθιου Γκουντ), ο οποίος φέρνει μαζί του έναν αέρα μυστηρίου που προκαλεί το ενδιαφέρον της Ίντιας, αλλά και της μισητής μητέρας της (Νικόλ Κίντμαν).

Άκουσε το πρώτο κομμάτι από το soundtrack του «Stoker» εδώ:

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ