Πρώτο trailer για το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Μετά από μπόλικες καθυστερήσεις και επαναλαμβανόμενες αλλαγές του πρωταγωνιστικού cast, το πολύπαθο νέο δημιούργημα του Alfonso Cuaron κατάφερε τελικά οχι μόνο να ορθοποδήσει, αλλά και τις τελευταίες μέρες να μας δώσει μιας πρώτης τάξεως γεύση, τόσο μέσα από την κυκλοφορία του poster του, όσο και μέσα από την παρουσιάση σήμερα του πρώτου κοσμογονικού trailer του «Gravity».

Δυο αστρονάυτες, η Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) και ο Matt Kowalsky (George Clooney), αναγκάζονται να κάνουν οτι είναι ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να καταφέρουν να επιστρέψουν ασφαλείς πίσω στην Γη, όταν ένας σωρός από συντρίμμια πέσει στον διαστημικό τους σταθμό καταστρέφοντάς τον και αναγκάζοντάς τους να περιπλανηθούν στο αχανές σύμπαν μόνοι και φοβισμένοι, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ζωντανοί.

Όσον αφορά την υπόθεση και εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον, το νέο πόνημα του σκηνοθέτη του εξαιρετικού post apocalyptic «Children of Men» (ο οποίος εδώ κάνει μόλις την πρώτη του ταινία μετά το μακρινό 2006), δεν είναι κάτι το ολοκληρωτικά πρωτότυπο, παρόλα αυτά το teaser που ακολουθεί σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει, οχι μόνο εξαιτίας της ονειρεμένα εφετζίδικης σκηνοθεσίας (η οποία αποτέλεσε και την μεγαλύτερη δυσκολία σε τέτοιον βαθμό, ώστε λέγεται πως μια αρχική σκηνή της ταινίας ήταν σχεδόν αδύνατον να κατασκευαστεί, ακόμη και με τα πιο προηγμένα, κινηματογραφικά μέσα), αλλά και ενός περιρρέοντος στοχασμού που απορρέει από την «εκκωφαντική» μοναξιά ενός αστροναύτη στο διάστημα.

Αναμφίβολα το πρωταγωνιστικό δίδυμο Clooney-Bullock θα λειτουργήσει καταλυτικά για την περαιτέρω προώθηση της ταινίας, ενώ πολλοί κάνουν ήδη λόγο για μια αξιομνημόνευτη ερμηνεία της Bullock, η οποία θα προκαλέσει αίσθηση.

Επειδή όμως καλύτερα να βλέπεις, παρά να μιλάς, ρίξε μια ματιά στο τρεϊλεράκι παρακάτω και απόλαυσε μαζί μας την μεγαλειώδη, συμπαντική ατμόσφαιρα του «Gravity», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες τον Οκτώβρη.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*