Όταν σημείο «0» γίνεται ο Λευκός Οίκος…

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Δεν ξέρω γιατί δε συνεννοούνται τόσο καλά τώρα τελευταία εκεί στο Χόλυγουντ και πέφτουν όλοι μαζί με τα μούτρα πάνω στο ίδιο θέμα… Μετά λοιπόν την περσινή Χιονάτη, σειρά έχει το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του Λευκού Οίκου, με μεγάλα ονόματα τόσο στις σκηνοθετικές καρέκλες όσο και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Μόλις χτες κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ ενός εκ των δύο ταινιών που ετοιμάζονται για τη φετινή χρονιά και μιλάμε για τη version του Antoine Fuqua (“Training Day”, “King Arthur”) με τίτλο “Olympus Has Fallen” και με τα ονόματα των Gerard Butler, Morgan Freeman και Aaron Eckhart στους κύριους χαρακτήρες.

Όπως προδίδει και ο τίτλος, κύριο θέμα της ταινίας είναι η τρομοκρατική επίθεση κατά του Λευκού Οίκου, μέσα στον οποίο εγκλωβίζεται και ο ίδιος ο Πρόεδρος (Eckhart). Ο Freeman αναλαμβάνει πλέον τις αρμοδιότητες του Προέδρου, ενώ η Ουάσινγκτον γίνεται πεδίο μάχης, με εικόνες που μας πηγαίνουν πίσω στην 9/11. Παρ’ όλη την καταστροφολογική διάθεση του σεναρίου, η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από ένα μερικώς αποτυχημένο στέλεχος της μυστικής υπηρεσίας (Butler), ο οποίος μετά από ένα ατυχές περιστατικό που στοίχησε τη ζωή της πρώτης κυρίας της Αμερικής Ashley Judd, βασανίζεται από τις δικές του τύψεις και τη δυσπιστία του “προεδρικού” περιβάλλοντος.

Μέσα από μία αλά James Bond προσπάθεια να αποδείξει την αξία του και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, θα δούμε πολλές από τις προβλεπόμενες σκηνές απόλυτου ηρωισμού και μοναδικού ταλέντου, στοιχεία που διαθέτει σε υπέρτατο βαθμό και ο συγκεκριμένος έκπτωτος πράκτορας. Και έτσι, ανάμεσα στις Αμερικάνικες σημαίες που πέφτουν καταξεσκισμένες, στα βομβαρδιστικά που γαζώνουν το Οβάλ Γραφείο και την τύχη μιας ολόκληρης χώρας στα χέρια ενός και μόνο ανθρώπου, έχουμε στα χέρια μας μια ακόμη ταινία απόλυτης δράσης από έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει πως το κατέχει το αντικείμενο…

Από την άλλη μεριά, έχουμε το “White House Down” του Roland Emmerich (“The Day After Tomorrow”, “2012”) ενός κατεξοχήν καταστροφολόγου σκηνοθέτη, που με έναν πρώην “τιμωρό” Jamie Foxx και τον διαρκώς ανερχόμενο Channing Tatum στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, διαθέτει δίκαια τον τίτλο του “αντίπαλου δέους”. Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Fuqua σε πρόσφατη συνέντευξή του: “… Δε θέλω να τα πάει άσχημα (ο Emmerich), αλλά δε θέλω και να χάνω…”. Ο νοών νοείτω…

Όσον αφορά τις ημερομηνίες, το “Olympus Has Fallen” είναι προγραμματισμένο για τις 22 Μαρτίου στις αμερικάνικες αίθουσες, ενώ “White House Down” αναμένεται 3 μήνες αργότερα, στις 28 Ιουνίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ