Φόρος τιμής στο αγαπημένο μας Wes Αnderson

...

wes anderson collectionΓράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Εδώ στο reel.gr αγαπάμε πολύ τον Wes Anderson. Η πιο πρόσφατη ταινία του είδαμε, το Moonrise Kingdom μας κέρδισε με τη nouvelle vague αισθητική της, το εξαιρετικό cast της και τους περίεργους και απροσάρμοστους αλλά αξιαγάπητους  ήρωες της. Και την χρίσαμε ως την καλύτερη ταινία του 2012.

Το έργο του Wes Anderson φυσικά δεν περιορίζεται στο Moonrise Kingdom. Όλες οι ταινίες του είναι εξαιρετικά μελετημένες και προσεκτικές στη σκηνοθεσία τους, με πολύ συγκεκριμένες χρωματικές παλέτες και περιλαμβάνουν αναφορές σε παλιότερες και επιδραστικές για το σκηνοθέτη, ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Για όλους αυτούς και για πολλούς παραπάνω λόγους ο βραβευμένος με Pulizer συγγραφέας Matt Zoller Seitz έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο The Wes Anderson Collection. Εκεί αναλύει το έργο του σκηνοθέτη/σεναριογράφου Wes Anderson από την αρχή της καριέρας του μέχρι και σήμερα. Το βιβλίο είναι 336 σελίδες απόλαυσης για κάθε φαν του σκηνοθέτη ή σπουδαστή σκηνοθεσίας που ψάχνει επιρροές και τεχνικές.

Λίγο μετά τη δημοσίευση του βιβλίου του, επέκτεινε το project αυτό όταν συνεργάστηκε με τον μοντέρ Steven Santos και μαζί έφτιαξαν τα παρακάτω video εκθέσεις/αναλύσεις πάνω στην κάθε ταινία ξεχωριστά.

Δείτε παρακάτω την video ανάλυση τεσσάρων από τις σημαντικότερες ταινίες του σκηνοθέτη.

Δείτε όλα τα video για όλες τις ταινίες του Wes Anderson εδώ

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ