Η πραγματική ιστορία πίσω από το «Frankenweenie»

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

O Tim Burton είναι ένας υπέροχος κινηματογραφιστής. Ακόμα και στις πιο μέτριές του ταινίες, έχει καταφέρει να δημιουργήσει κόσμους με μια αισθητική που πολλοί θα ζήλευαν. Από πού όμως αντλεί την έμπνευσή του;

Η νέα του ταινία “Frankenweenie” μιλάει για ένα παιδί που φέρνει πίσω στην ζωή το αγαπημένο του σκυλί, τον Sparky, έχει μια περίεργη ιστορία πίσω του η οποία φτάνει στα παιδικά χρόνια του Burton. O ίδιος ο Tim Burton αποκάλυψε σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο Entertainment Weekly πως εμπνεύστηκε όλη την ιστορία από ένα ταριχευμένο σκυλί που είχε η οικογένειά του όταν ήταν μικρός, τον Pepe, o οποίος είναι το άσπρο σκυλί που κάθεται ανάμεσα στην μητέρα του Burton και τον μικρό του αδερφό. Το σκυλί τους, ο Frosty, ο οποίος, ναι είναι ζωντανός, κάθεται στα πόδια της μητέρα του και ο ίδιος ο Burton στα αριστερά της.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Tim Burton, Jean Ray Burton, Frosty (το μαύρο σκυλί), Pepe (το άσπρο σκυλί), Danny Burton

“Ήταν ένα σκυλί που έμελλε να μην ζήσει πολύ γιατί είχε μόρβα (νόσος του Καρέ). Αλλά τελικά κατάφερε να ζήσει για πολύ περισσότερο. Είχε μια πολλή καλή ψυχή αυτό το σκυλί”, είπε ο Burton για τον Pepe.

Επίσης, αν παρατηρήσεις ακόμα καλύτερα την φωτογραφία αυτή θα δεις ότι ο μικρός του αδερφός κρατάει το κεφάλι ενός πυγμαίου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην ταινία “Beetlejuice”! Η παιδική ηλικία του Burton ήταν γεμάτη από περίεργες καταστάσεις και εμπειρίες όπου τον έχουν εμπνεύσει να δημιουργήσει τους κόσμους και τους χαρακτήρες του. Μπόνους, η φωτογραφία με τον Burton να είναι ντυμένος ως σκελετός ένα Halloween, με την στολή να μοιάζει απίστευτα στον Jack Skellington από το «Nightmare Before Christmas«.

Ο Tim Burton με αποκριάτικη στολή

To “Frankenweenie”, αν και πήρε αρκετά θετικές κριτικές, άνοιξε στις αμερικάνικες αίθουσες με πολύ απογοητευτικές εισπράξεις (κατάφερε μετά βίας να φτάσει στης 5η θέση του αμερικάνικου box office με $11,5 εκατομμύρια). H ταινία κυκλοφορεί στα μέρη μας στις 22 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*