Το free της εβδομάδας! Ρώμη Ανοχύρωτη Πόλη

...

Κάθε εβδομάδα, σε αυτή την στήλη, σας προτείνουμε το δωρεάν κινηματογραφικό event της εβδομάδας.

Το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Εργαστήριο Μελέτης των Ελληνογερμανικών Σχέσεων και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οργανώνουν για δεύτερη φορά τη σειρά κινηματογραφικών προβολών και εισηγήσεων με θέμα «Βλέμμα στο φασισμό», με σκοπό να συμβάλουν στην κατανόηση του φασιστικού φαινομένου, και ιδιαίτερα της πιο ακραίας και φρικτής εκδοχής του, του ναζισμού, με την πεποίθηση ότι η κατανόηση του φαινομένου αποτελεί και τη συνθήκη για την αντιμετώπισή του.

Αυτή την εβδομάδα, στις 20:00 και όπως πάντα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, θα προβληθεί το αριστούργημα του Roberto Rossellini, «Ρώμη Ανοχύρωτη Πόλη». Η είσοδος θα είναι, όπως πάντα στα πλαίσια αυτού του προγράμματος προβολών, ελεύθερη.

Υπόθεση: To έτος είναι 1944 και η Ρώμη τελεί υπό ναζιστική κατοχή. Ένας από τους αρχηγούς της Αντίστασης, ο Giorgio Manfredi, καταζητείται από τους Ναζί και, με τη ζωή του να απειλείται, καταφεύγει στο σπίτι του φίλου του, Francesco. Εκεί, θα ζητήσει βοήθεια από την αρραβωνιαστικιά του, Pina, η οποία με τη σειρά της θα απευθυνθεί στον ιερέα Don Pietro Pellegrini, ενημερώνοντας τον πως ο Giorgio πρέπει επειγόντως να εγκαταλείψει την πόλη.

Πότε: Τετάρτη 28 Μαϊου 2014 στις 20:00

Που: Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Δείτε παρακάτω το trailer.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*