Ένα επεισόδιο επικεντρωμένο μακριά από το King’s Landing το πρόσφατο “Game of Thrones”

"Kill The Boy"

Το “Kill the Boy” είναι μια σκληρή μεταφορά για το να πεις σε κάποιον “ωρίμασε“. και η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το επεισόδιο ο Jon Snow (στον οποίο και απευθύνθηκε η συγκεκριμένη φράση) ωρίμασε κάπως. Και η Daenerys το ίδιο. Μέχρι και ο διεστραμμένος Ramsay Bolton !

Η αλήθεια είναι ότι το να ωριμάζει ο άνθρωπος δεν φαίνεται να είναι τόσο συναρπαστικό όσο οι μονομαχίες, αποκεφαλισμοί και οι μεθυσμένοι νάνοι, έτσι και το “Kill The Boy” ήταν το πιο ήσυχο επεισόδιο μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Ήταν ένα επεισόδιο που ξεκαθάρισε αρκετά το τοπίο, θέτοντας τα τεκταινόμενα σε κίνηση αναλύοντάς τα όσο χρειάζεται, προκειμένου να προχωρήσουμε σε ένα πιο “καθαρό” δεύτερο μέρος της σεζόν αυτής.

SPOILER ALERT!!

Ο ταλαιπωρημένος Tyrion δεν φαίνεται να χάνει ποτέ το ειρωνικό του χιούμορ – ούτε τη δίψα του για κρασί. Επί ματαίω προσπαθεί να πιάσει κουβέντα στον ανέκφραστο και προβληματισμένο Jorah Mormont, του οποίου μέχρι στιγμής μάλλον δεν του είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη, παρά το γεγονός ότι αμφότεροι επιθυμούσαν να φτάσουν στο Meereen να συναντήσουν την Daenerys. Το ταξίδι τους συνεχίζεται βασανιστικά αργά, όταν ο Jorah έχει μια -όχι και τόσο καλή- ιδέα : Να περάσουν τη βάρκα τους μέσα από τη Valyria, μια κίνηση που ίσως κάνει το ταξίδι τους προς το Meereen συντομότερο.

Το όνομα Valyria έχει ακουστεί κάμποσες φορές κατά τη διάρκεια της σειράς. Η Valyria ήταν η πρώτη πατρίδα των Targaryen dragonlords, μια χαμένη και ξεχασμένη πόλη μεγάλης φώτισης και δύναμης – κάτι σαν τη χαμένη Ατλαντίδα. Ο πολιτισμός της Valyria χάθηκε ξαφνικά σε έναν τεράστιο μυστηριώδες κατακλυσμό – που ονομάστηκε The Doom of Valyria.

Dany-Kill_the_Boy

Έτσι όπως ξαναφέρνουν στη μνήμη τους την ιστορία και τους μύθους της Valyria καθώς περνάνε από τις πύλες της, ο Tyrion και ο Jorah βλέπουν τον δράκο της Daenerys, τον Drogon, να πετάει πάνω τους – ένας συμβολισμός ίσως για το τι έχει χάσει ο Jorah και τι αναμένεται για το μέλλον του Tyrion. Και κάπου εκεί τους επιτίθενται οι Stone Men (ναι, αυτή την ασθένεια από την οποία είχε νοσήσει και η κόρη του Stannis, αφήνοντάς τη με παραμορφωμένο πρόσωπο), οι οποίοι έχουν την ψυχοσύνθεση τέρατος και δεν πρέπει να σε αγγίξουν γιατί έτσι σε κάνουν και εσένα έναν από αυτούς – μην κοιτάτε την κόρη του Stannis, σε αυτήν έφεραν τους καλύτερους γιατρούς και την διατήρησαν άνθρωπο. Μετά από μια αγωνιώδη μάχη πάνω στη βάρκα ( ο Tyrion να σημειωθεί ότι ήταν ακόμα με δεμένα χέρια), και μια δύσκολη διάσωση του Tyrion από τον Jorah, οι δύο ήρωες φτάνουν σε ακτή, το νέο τους σχέδιο είναι να περπατήσουν μέχρι να βρουν κάποιο χωριό – αλλά δεν ξέρουμε πόσο μακριά θα πάνε, μιας και ο Jorah μόλις (κρυφά από τον Tyrion) ανακάλυψε ένα σημάδι στο χέρι του αρκετό για να καταλάβει ότι κάποιος από τους Stone Men τον ακούμπησε.

Η Daenerys μάς έδειξε το σκληρό της πρόσωπο σε αυτό το επεισόδιο, μιας και έδωσε έναν από τους κρατούμενούς της (τα προβλήματα στην περιοχή της με τους Sons of Harpy συνεχίζονται) ως τροφή στους δύο δράκους της, τρομοκρατώντας τους υπόλοιπους, όλοι εκ των οποίων ανήκουν στις μεγάλες οικογένειες του Meereen. Σκεπτόμενη λίγο πιο διπλωματικά όμως, επισκέπτεται έναν από τους αρχηγούς των σπουδαίων αυτών οικογενειών της περιοχής στο κελί που κρατείται και του δηλώνει ότι σκοπεύει να τον παντρευτεί, προκειμένου να εξασφαλίσει και πάλι ειρήνη με τους κατοίκους του Meereen. Όλα αυτά ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα, αλλά καλό θα ήταν η ιστορία της Daenerys να εξελισσόταν λίγο πιο γρήγορα – άλλωστε ούτε η ίδια πιστεύουμε ότι επιθυμεί να μείνει στο Meereen για πάντα και να χάσει τον Iron Throne.

sansa-got-1024x682

Στο παγερό Castle Black τώρα, ο Jon Snow αμφιταλαντεύεται μεταξύ λογικής και συναισθήματος για το αν θα πρέπει να πάρει την πρώτη του μεγάλη και ριζοσπαστική απόφαση ως Lord Commander. O σοφός γέροντας Aemon τον συμβουλεύει να κάνει αυτό που ο ίδιος θεωρεί σωστό, μιας και έχει πλέον τα ηνία του Wall. Έτσι, και με πολλές αντιδράσεις από τους υπόλοιπους στο Wall, ο Jon παίρνει απόφαση να ανοίξουν τις πύλες τους για τους wildlings προκειμένου να τους κερδίσουν ως συμμάχους. Δεν ξέρουμε κατά πόσο ομαλά θα εξελιχθεί αυτή η όχι και τόσο παράλογη διαταγή του Jon, μιας και οι wildlings έχουν σκοτώσει πολλούς από τους δικούς τους και όλοι στο Game of Thrones άλλωστε διψάνε συνεχώς για εκδίκηση.

O Stannis από την άλλη αποφάσισε να μαζέψει το στρατό και την οικογένεια του και να τραβήξουν προς το Winterfell επιτέλους μιας και τόσο καιρό απλά το σχεδιάζουν και καθυστερούν. Η εμπιστοσύνη του προς τον Jon δεν φαίνεται να είναι και απόλυτη σε αυτό το σημείο, μιας και διάλεξε να πάρει μαζί του και τη γυναίκα και την κόρη του (Shireen), διότι δεν πιστεύει ότι “θα είναι αρκετά ασφαλείς στο Wall”. Και θα είναι αρκετά ασφαλείς σε μια αιματηρή μάχη στο Winterfell ας πούμε; Χμμ.

Όσον αφορά στο Winterfell τώρα και στο Βορρά γενικότερα, η Brienne of Tarth, πιστή στον όρκο που είχε δώσει στη μητέρα της Sansa να προστατεύει αυτή όσο ζει, στέλνει στη Sansa ένα μήνυμα ότι είναι κοντά και να της κάνει σήμα όταν χρειαστεί βοήθεια για να έρθει. Η ερωμένη του Ramsay όμως, Myranda, λόγω της ζήλειας της για τον επικείμενο γάμο του Ramsay με τη Sansa, δείχνει τον Theon στη Sansa, μέσα σε όλη του την κατάντια, καθιστώντας την ακόμα πιο τρομοκρατημένη και θλιμμένη. Ο Ramsay μάλιστα το παρατραβάει βάζοντας τον Theon να ομολογήσει μπροστά στη Sansa ότι σκότωσε τα άλλα δυο της αδέλφια τον Bran και τον Rickon – που στην πραγματικότητα είναι ζωντανοί , παρ’ότι απόντες για κάμποσα επεισόδια.

Καημένε Theon greyjoy. Εχμ, Reek ενοούσαμε.

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ