Ακόμα μια αξέχαστη σκηνή μάς έφερε το πρόσφατο “Game of Thrones”

"The Dance of Dragons"

SPOILER ALERT!!

Ο Ramsay Bolton έφερε όντως εις πέρας το σχέδιο του με τους “20 δυνατούς άντρες” εναντίον του Stannis, όπως είχε αναφέρει με αποφασιστικότητα στο προηγούμενο επεισόδιο. Αυτή η επίθεση των αντρών του Ramsay, (ενώ δεν τους βλέπουμε ουσιαστικά ποτέ στη σκηνή), βάζουν φωτιά σε πολλές σκηνές του κατασκηνωτικού πεδίου του Stannis και του στρατεύματός του, όπως και σε άλογα αυτού. 

Η “Red Lady” Melisandre, εμφανώς έκπληκτη από τις φωτιές που για πρώτη φορά δεν έβαλε η ίδια τελικά καταφέρνει να πείσει τον Stannis να θυσιάσει την κόρη του Shireen στον Άρχοντα του Φωτός, κάτι που ο Stannis είχε προηγουμένως αρνηθεί κατηγορηματικά, όση καλοτυχία και να έφερνε στο επικείμενο πόλεμό του με τους Boltons. Κι ενώ η σκηνή της θυσίας της μικρής Shireen φαίνεται να πλησιάζει αρκετά λεπτά του επεισοδίου πρωτύτερα, μέσα στα οποία ο Davos σε μια πολύ γλυκιά σκηνή δίνει δώρο στη μικρή ένα σκαλιστό ελάφι ενώ αυτή διαβάζει το “Dance of The Dragons”, το γεγονός ότι ο Stannis θυσίασε τη μονάκριβη κόρη του καίγοντάς την, ακολουθώντας έτσι τις συμβουλές της μάλλον μάγισσας Melisandre, παραμένει αρκετά σοκαριστικό, αν σκεφτεί κιόλας κανείς το αμφίβολο του πράγματος : ο Κόκκινος Θεός ίσως να μην τους ακούσει τελικά. Μια κίνηση που διαφθείρει ψυχικά ακόμα περισσότερο τον Stannis του οποίου η τόση εμμονή με τον Iron Throne μπορεί να του στοιχήσει τα (εναπομείναντα) στρατεύματά του τελικά, αν χάσουν την  εμπιστοσύνη τους στον αρχηγό τους.

Κι ενώ η μεγάλη έξοδος των Wildlings μαζί με τον Jon Snow & Σία μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον επεισοδιακή, η είσοδος αυτών στο Wall ήταν πολύ ήπια. Μπορεί το Night’s Watch να μην φαίνεται να πετάει από τη χαρά του με όλους τους wildlings ανάμεσά τους τώρα, αλλά τουλάχιστον λείπει η επιθετική συμπεριφορά, για την ώρα. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι και τα προβλήματα του Jon μάλλον τελείωσαν και θα ξαναρχίσουν πιθανόν από την επόμενη σεζόν. Για την ακρίβεια ο Jon σε αυτή τη σεζόν είχε αρκετά προβλήματα για μια ολόκληρη ζωή.

571b2780-d41a-4592-b0bb-0e992c8486c0-2060x1236

Σε ένα πολύ πιο ζεστό μέρος τώρα, το Braavos, η Arya Stark συνεχίζει να περιπλανάται μεταμφιεσμένη ως πωλήτρια στρειδιών και μυδιών. Εντοπίζει τον Ser Meryn Trant την ώρα που ήταν έτοιμη να πασάρει το δηλητήριο που της είχε δώσει ο Jaqen H’ghaar στον Λεπτό Άντρα, και ακολουθεί τον Trant σε ένα οίκο ανοχής και ανακαλύπτει ότι -ετοιμαστείτε για τη δεύτερη πιο σοκαριστική σκηνή του επεισοδίου –  είναι παιδόφιλος.

Ωστόσο, η Arya προσπαθεί εδώ και τόσα επεισόδια να γίνει Κανένας, αφήνοντας έτσι όλη της την προηγούμενη ζωή πίσω. Ακολουθώντας όμως τον Trant αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο, καθώς ξέφυγε και από τον στόχο της, που ήταν ο Λεπτός Άντρας. Οπότε πού θα καταλήξει όλο αυτό; Με τον Trant νεκρό και την Arya εκτεθειμένη στον Jaqen; Ή με τον Trant να επιστρέφει στο King’s Landing και την Arya να γίνεται επιτέλους Κανένας;

Ο καιρός στο Dorne από την άλλη κυλά με πολύ λεπτές ισορροπίες στην πολιτική και στις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα εκεί. Ο Jaimie κάθεται και μιλά με ηρεμία αλλά και υποθάλπτουσα ένταση με τους Martells και απ’ό,τι δήλωσε θα πάρει την κόρη/ανιψιά του Myrcella πίσω στο King’s Landing, με τον Martell όρο να πάρει και τον πρίγκιπα Trystane μαζί του προκειμένου αυτός να μπει στη θέση που είχε ο Οberyn στο Βασιλικό Συμβούλιο. Και μην αγχώνεστε, ο Bronn ελευθερώθηκε κι αυτός. Οι Sand Snakes από την άλλη, παρά την όλη πολεμική τους δεξιοτεχνία, στον ελεύθερό τους χρόνο συμπεριφέρονται περισσότερο σαν σχολιαρόπαιδα που ανταγωνίζονται το ένα το άλλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι επικίνδυνα κιόλας, βέβαια.

1f30c670-b758-4630-b9c5-af396cf3d445-2060x1236

Και αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος φυσικά, το σκηνικό στο Meereen.

Ακόμα μία μέρα λοιπόν στα fighting pits του Meereen, να και η μέρα αυτή είναι ξεχωριστή λόγω του ότι είναι οι πρώτοι αγώνες που γίνονται από τότε που η Daenerys ανέλαβε την περιοχή. Κι ενώ νέοι και δυνατοί άντρες σφάζονται στην αρένα για διασκέδαση και δόξα, η Daenerys με την ομάδα της επιλέγουν  να μην παρακολουθούν τόσο τι γίνεται στα πόδια τους, όσο να φιλοσοφούν περί ζωής και θανάτου. Μόνο η φωνή του Jorah Mormont αποσπά την προσοχή της Danerys η οποία με τρόμο συνειδητοποιεί πως θα παλέψει με μεγάλο κίνδυνο της ζωής  του μπροστά της ακόμα μια φορά, για να της αποδείξει την αφοσίωσή του και ότι είναι άξιος της εμπιστοσύνης της.

Η στιγμή της πάλης των μονομάχων μέσα στην αρένα από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Jorah ήταν πολύ εντυπωσιακά χορεογραφημένη και στο τέλος αυτής, με τον Jorah νικητή φυσικά, ο τελευταίος φαίνεται να ρίχνει ένα ακόντιο προς τη μεριά της Daenerys, ενώ στην πραγματικότητα στόχευε ακριβώς από πίσω της σε έναν Γιο της Άρπυιας που βρισκόταν κρυφά πίσω της, έτοιμος προφανώς να τη δολοφονήσει. Εκείνη τη στιγμή αποκαλύπτονται πολλοί ακόμα Γιοι της Άρπυιας ανάμεσα στο κοινό και κάπως έτσι το μακελειό αρχίζει μέσα στην κλειστοφοβική αρένα… μέχρι που φτάνει ο Drogon, ένα από τα “παιδιά” της Daenerys που ήταν ελεύθερος και περιπλανώμενος για αρκετό καιρό.

Κι ενώ όλοι μένουν με το στόμα ανοιχτό, ο Drogon καθαρίζει αρκετούς από τους Γιους της Άρπυιας, σκοτώνοντας τους μισούς με τα σουβλερά του δόντια και τους υπόλοιπους με τη φωτιά. Απ’ό,τι φαίνεται η Daenerys έχει κάποιο είδος ενδοεπικοινωνίας με το μυαλό με τους δράκους της, γι’αυτό και ο Drogon μυρίστηκε ότι η μητέρα/κυρά του βρισκόταν σε κίνδυνο ζωής. Με περισσή αυτοπεποίθηση μάλιστα η Daenerys καβαλάει τον Drogon (τι κρίμα που δεν πήρε και τους υπόλοιπους μαζί της, τουλάχιστον τον Tyrion, να διασφαλιστεί η ασφάλειά του) και τον διατάζει να πετάξει, σε μια εντυπωσιακή σκηνή καθώς τη μεταφέρει στην πλάτη του στους ουρανούς πάνω από το Meereen. Κάτι μας λέει ότι τελικά δεν θα την αφήσει στο κτίριο που αυτή διαμένει, αλλά σε ξένους τόπους.

 

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ