Game of Thrones: Χαρακτήρες VS ηθοποιοί

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Όταν ένα αμερικάνικο κανάλι είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την παγκόσμια αναγνώριση των διαρκώς ανακυκλώσιμων ηθοποιών των πολυάριθμων σειρών του, τότε νομίζω πως μπορούμε να μιλάμε για μια πραγματικά πολύ μεγάλη επιτυχία. Το HBO είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, με το τελευταίο του και απ’ όσα όλα δείχνουν αγαπημένο και πλέον διάσημο παιδί του να ακούει στο όνομα Game of Thrones.

Άπειροι χαρακτήρες, άλλα τόσα ονόματα που σου φέρνουν πονοκέφαλο μέχρι ο εγκέφαλος σου να καταφέρει να τα συνδέσει με τα σωστά πρόσωπα, τοποθεσίες, πόλεις, κάστρα, οίκοι, βασιλιάδες και πάει λέγοντας. Οι βασικοί πρωταγωνιστές; Είναι πολλοί, αν και στο σημείο αυτό ο όρος «βασικός» χρήζει περαιτέρω ανάλυσης, καθώς η ευκολία με την οποία οι κεντρικοί ήρωες σκοτώνονται είναι ανεκδιήγητη. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς, άγνωστοι στο ευρύ κοινό, προέρχονται από την μεγάλη οικογένεια των τηλεοπτικών σειρών, με εξαίρεση τον αγαπημένο και τόσο αδικημένο Σον Μπιν, που μας άφησε τόσο νωρίς.

Όλοι τους ανεξαιρέτως είναι υπέροχοι, ενώ με τη βοήθεια των κουστουμιών και την τέχνη του μακιγιάζ έχουν καταφέρει να κερδίσουν ο καθένας το δικό του ιδιαίτερο κομμάτι στην καρδιά του κάθε φανατικού θεατή. Νομίζετε πως αν τους βλέπατε στο δρόμο θα τους αναγνωρίζατε; Κάποιους ίσως ναι. Άλλους πάλι με τίποτα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του πανούργου Littlefinger (Άινταν Γκίλεν) που μάλλον έχει ψυχολογικό με τα μαλλιά του και δεν τους αλλάζει στυλ για κανένα λόγο, με αποτέλεσμα να είναι ο μοναδικός στη σειρά που δείχνει να έχει βγει από κουρείο. Να φανταστείτε ίδια ακριβώς κουπ είχε και στο Wire, και για να σας πω την αμαρτία μου μόλις τον ξανασυνάντησα στο Game of Thrones δεν το περίμενα να καταφέρει με τόση ευκολία να ξεφύγει απ’ την εικόνα με το κουστούμι που είχα στο κεφάλι μου, με μοναδική διαφορά πάνω του ένα μούσι. Κι όμως έξω τα αφήνει ανέμελα!

Σέρσεϊ Λάνιστερ; Υπάρχει περίπτωση να φανταστείτε την όμορφη Λένα Χέντεϊ με άλλο μήκος και χρώμα μαλλιών; Καλά δε μιλάμε για τον Τζακ Γκλίσον, (aka κινγκ Τζόφρι) που ο καημένος δεν έχει καμία διαφορά εντός και εκτός σετ, με αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα. Για να πάμε σιγά σιγά και στα πιο δύσκολα. Μπορείς να φανταστείς την Άρια με κοριτσίστικα ρούχα, τον Μπραν με κοστούμι, τον Θήον ως σοβαρό τζέντελμαν (μη γελάς), ή την θεόρατη γυναίκα ιππότη Μπρίεν ότι είναι όντως γυναίκα; (1,91μ είναι το ύψος της για όποιον αναρωτιέται)

Δες λοιπόν πως θα έμοιαζε σήμερα η οικογένεια Σταρκ, η μητέρα των δράκων, ο ανέκφραστος ευνούχος (με μαλλιά παρακαλώ), ο «σκύλος» χωρίς παραμόρφωση ή ο έτερος αδερφός – εραστής Λάνιστερ και όχι μόνο. Απόλαυσέ τους όλους στην original εκδοχή τους και περιμένουμε σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ