Ο George Miller προεδρος της Κριτικης Επιτροπης των Καννων

Ξαφνικά ο φετινός Χρυσός Φοίνικας αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον

Το Μάη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στιγμή που ο εβδομηντάχρονος George Miller παρουσίαζε για πρώτη φορά στο κοινό, στο Φεστιβάλ των Καννών, το «Mad Max: Fury Road» αλλάζοντας κυριολεκτικά την έννοια της καταιγιστικής περιπέτειας κι αναβιώνοντας την επική saga του Mad Max. Η συνέχεια του 2015 επιφύλασσε πληθώρα βραβείων, με αποκορύφωμα τις 10 υποψηφιότητες για Oscar συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών καλύτερης σκηνοθεσίας και ταινίας.

Φέτος επιστρέφει στις Κάννες, αυτήν τη φορά ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής επιφορτισμένος με την ευθύνη να επιλέξει τα υπόλοιπα μέλη που θα τον πλαισιώσουν, και φυσικά να δώσουν τα βραβεία και το Χρυσό Φοίνικα. Δε θα είναι η πρώτη φορά που θα βρίσκεται στην επιτροπή, καθώς συμμετείχε και το 1988 υπό την προεδρεία του -πρόσφατα εκλιπόντα- Ettore Scola, όταν βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα η ταινία «Pele The Conqueror» του Billie August, αλλά και το 1999 υπό την προεδρεία του David Cronenberg όταν το μεγάλο βραβείο πήγε στη «Rosetta» των αδελφών Dardenne.

Αναμένοντας περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση, το μόνο σίγουρο είναι πως το 2016 οι Κάννες θα βραβεύσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά ταινιών.

Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος

Δυσκολεύεται πολύ να γράψει το βιογραφικό του, κι ελπίζει τα κείμενά του να είναι καλύτερα από αυτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*