Συνελήφθη ο Clooney έξω από την Πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Το είδαμε κι αυτό.

Ο George Clooney συνελήφθη σήμερα σε μια διαδήλωση που λάμβανε μέρος έξω από την Πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον με σκοπό να πείσει τον πρόεδρο της χώρας Omar al-Bashir να σταματήσει την απαγόρευση της ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της χώρας. Ο Clooney δήλωσε πως εάν κάποια μέτρα δεν παρθούν μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες “θα έχουμε μια πραγματικά μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή». Είπε επίσης ότι είναι εντυπωσιασμένος με την προσωπική δέσμευση του προέδρου Barack Obama για την κατάσταση στο Σουδάν. Την Τετάρτη ο Clooney κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου για την «εκστρατεία δολοφονιών» στο Σουδάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Clooney συνελήφθη από τις αρχές εφόσον τον είχαν προειδοποιήσει τρεις φορές να φύγει και ο ηθοποιός απαντούσε κάθε φορά: “Αυτό είναι για την κυβέρνηση του Χαρτούμ για να σταματήσει να σκοτώνει αθώους. Να σταματήσει να τους βιάζει και να τους λιμοκτονεί. Μόνο αυτό ζητάμε!”

Μαζί με τον ηθοποιό συνελήφθησαν και ο πατέρας του, ο δημοσιογράφος Nick Clooney, ο πρώην γερουσιαστής Tom Andrews, o πρόεδρος της Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των έγχρωμων ανθρώπων Ben Jealous καθώς και άλλοι ακτιβιστές. Ο Max Milien, εκπρόσωπος των Μυστικών Υπηρεσιών που τους συνέλαβε, είπε: “(ο Clooney) δεν έφερε καμία αντίσταση. Του απαγγέλθηκε κατηγορία για αντίσταση κατά της αρχής το οποίο απλά θεωρείτε πλημμέλημα.” Εκπρόσωπος του Clooney είπε: “διαμαρτύρονταν για την βία που ασκείται από την κυβέρνηση του Σουδάν στους αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Ζητούσαν να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα αυτή πριν γίνει η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.»

Περισσότερα καθώς θα γίνονται γνωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*