Το Ghostbusters 3 δίνει επιτέλους σημεία ζωής

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Το 1984 ήταν η χρονιά που το πλέον αναγνωρίσιμο σε όλους φαντασματάκι έκανε την εμφάνισή του μέσα από το απαγορευτικό σήμα. Ήταν τότε που οι παραψυχολόγοι Peter Venkman (Bill Murray), Raymond Stantz (Dan Aykroyd), and Egon Spengler (Harold Ramis) φορτώθηκαν τον ιδιαίτερο εξοπλισμό τους και βγήκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης κυνηγώντας φαντάσματα.

Το πρώτο φιλμ, εκτός απ’ την τεράστια επιτυχία και την είσοδό του στις 100 καλύτερες κωμωδίες στην ιστορία του Αμερικάνικου σινεμά, κερδίζει ακόμα δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ και ο μύθος των Ghostbusters μόλις άρχιζει. Μετά και τη δεύτερη ταινία του 1989, που ακολουθεί την όχι και τόσο καλή τύχη των σίκουελς, μια τρίτη ταινία παίζει πάντα σαν ενδεχόμενο, τα τελευταία 20 περίπου χρόνια. Και να που φτάνει η στιγμή που το όνομα του σκηνοθέτη Ivan Reitman παίρνει και πάλι εντολή να αναδιοργανώσει την παρανοϊκή αυτή ομάδα και να αναβιώσει ένα θρύλο που έμεινε αρκετά χρόνια στο ράφι.

Ακόμα δεν ανακοινώθηκε καλά καλά επίσημη πρόταση και μετράμε τις πρώτες απώλειες. Ο Bill Murray φαίνεται πως δε θα είναι στη νεοσύστατη ομάδα των κυνηγών, με τον Dan Aykroyd να επιβεβαιώνει ότι το καινούργιο σενάριο θα στηριχτεί σε μια νέα γενιά Ghostbusters, υπονοώντας ταυτόχρονα τις συμμετοχές των βετεράνων χαρακτήρων του ιδίου και του Ramis.

Σε συνέντευξή του, ο Aykroyd αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ο χαρακτήρας μου Ray, είναι τυφλός απ’ το ένα μάτι και δεν μπορεί να οδηγήσει την Cadillac. Έχει ένα κακό γόνατο και δεν μπορεί να κουβαλήσει τον εξοπλισμό. Ο Egon είναι πολύ ογκώδης για να επιστρέψει στη δουλειά. Χρειαζόμαστε νέο αίμα και αυτή είναι η υπόσχεση. Θα το μεταβιβάσουμε σε μια νέα γενιά.

Το σενάριο έχει ήδη ανατεθεί στον Etan Cohen του “Madagascar: Escape 2 Africa” και του “Men in Black 3”, πάνω στο ήδη υπάρχον προσχέδιο των Gene Stupnitsky και Lee Eisenberg (Bad Teacher).

Όπως όλα δείχνουν, αν οργανωθεί εγκαίρως η παραγωγή, η νέα ταινία θα προλάβει την 30η της επέτειο τον Ιούνιο του 2014, γεγονός που απ’ ότι όλα δείχνουν είναι και η επιθυμία των δημιουργών. Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε και την επίσημη επιβεβαίωση όλων αυτών. Stay tuned…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ