Γνωρίστε τους χαρακτήρες του Grand Budapest Hotel

...

Meet-the-Cast-of-Characters-of-Wes-Andersons-The-Grand-Budapest-Hotel-0Γράφει η Δανάη Σωπασή

Ύστερα από το υπέροχο και ατμοσφαιρικό «Moonrise Kingdom» του 2012 ο Wes Anderson επιστρέφει με καινούργια ταινία για το 2014. Η ιστορία μας παρουσιάζει την ζωή και τις περιπέτειες του θυρωρού Gustave H. που εργάζεται στο Grand Budapest Hotel κατά την δεκαετία του 1920 στην Ευρώπη. Σε μια ιστορική στιγμή ανάμεσα στους πολέμους της εποχής. Σε μια σεναριακή δομή στην οποία και θα απολαύσει το κοινό ισότιμα τόσο την γερμανική όσο και την αμερικανική προφορά. Παράλληλα η σαρκαστική, εκκεντρική και φαντασμαγορική λήψη με την οποία παρουσιάζονται οι πρωταγωνιστές καλύπτει τα όρια της κωμωδίας και της κοινωνικής ιστορίας. Στο Grand Budapest Hotel θα συμβεί κάτι παράδοξο. Ένας ανεκτίμητος πίνακας της Αναγέννησης θα κλαπεί και θα ανακτηθεί. Παράλληλα όμως μας παρουσιάζεται και μια ολόκληρη διαμάχη με κωμικοτραγικές καταλήξεις για μια κληρονομιά μιας ιδιαίτερης οικογένειας.

Στο ολοκαίνουργιο trailer της ταινίας που για ακόμα μια φορά έχουμε έντονο το στοιχείο του χρώματος στην σκηνοθεσίας, ο Wes Anderson κατάφερε να ενσωματώσει πολλές διαφορετικές ιστορίες μέσα σε 1,5 περίπου λεπτό. Οι καταξιωμένοι και γνωστοί ηθοποιοί Edward Norton, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Adrian Brody, Bill Murray and Owen Wilson έρχονται ταιριαστά και ονομαστικά στα πλάνα. Είτε μέσα από μοναχικές close up διαδρομές, είτε μέσα από ψυχολογικούς διαλόγους που μαρτυρούν το μυστήριο, τον νόμο και τους θεσμούς, τις πλεκτάνες, την αφθονία και την γενικότερη ιδιαιτερότητα των ρόλων.

 Σίγουρα το The Grand Budapest Hotel αποκαλύπτει την κωμική του ιδιότητα να πλησιάζει το βρετανικό χιούμορ αλλά και το απαιτούμενο μυστήριο για να τραβήξει το κοινό.

 Η ταινία πρόκειται να προβληθεί στο Berlin Film Festival και θα έρθει στις ελληνικές αίθουσες από τις 6 Μαρτίου 2014.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ