Οι πολλές διαφορετικές προοπτικές του «Gone Girl»

Μέσα από ένα σύντομο video

Το «Gone Girl» του David Fincher ήταν μία ταινία που μας απασχόλησε πολύ με το που κυκλοφόρησε πέρυσι. Πέρα από την όπως πάντα άρτια σκηνοθεσία, την ερμηνεία καριέρας της Rosamund Pike και την πολύ καλή του Ben Affleck, το εν λόγω φιλμ μας προβλημάτισε όσο λίγα άλλα, κυρίως για τη λεπτή, δυσδιάκριτη γραμμή μεταξύ αυτού που βλέπουμε κι αυτού που θέλουμε -η μας αναγκάζουν- να δούμε.

Η προαναφερθείσα αυτή διάκριση δεν έγκειται μόνο στους χαρακτήρες του «Gone Girl» και το πως επηρεάζονται από το γαϊτανάκι των media. Αφορά κι εμάς τους ίδιους, τους θεατές, που σαν τους ήρωες της ταινίας, δεν γνωρίζουμε πόσο στρεβλωμένη είναι η οπτική μας πάνω σε αυτά που βλέπουμε στην οθόνη. Χάρη στη δύναμη του ίντερνετ -και την πρωτοβουλία ενός ανθρώπου, ονόματι Jop Leuven- έχουμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε αυτές τις διαφορετικές οπτικές και προοπτικές, μέσα από ένα σύντομο video που προσπαθεί να «φωτίσει» τις αθέατες πλευρές του φιλμ.

Δείτε το παρακάτω και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ