Ετοιμάζεται live action το «Grave of the Fireflies»;

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Όσοι έχετε δει το “Grave of the Fireflies”, της ταινίας κινουμένων σχεδίων των Studio Ghibli, θα ξέρετε ότι πρόκειται ένα από τα καλύτερα πολεμικά δράματα όλων των εποχών. Συν ότι είναι απλά ένα αριστούργημα. Πρόκειται για την ιστορία δυο ορφανών παιδιών, του δεκατετράχρονου Seita και της αδερφής του Setsuko, τεσσάρων χρονών, που προσπαθούν να επιβιώσουν στην Ιαπωνία κατά την διάρκεια των επιθέσεων στην πόλη τους Kobe το 1945.

Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Akiyuki Nosaka το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε το 1967 όπου ήταν στην ουσία μια συγγνώμη προς την αδερφή του που πέθανε κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κέρδισε το πρώτο λογοτεχνικό βραβείο Naoki στην Ιαπωνία, η ταινία των Studio Ghibli, σε σκηνοθεσία Isao Tahakata, κυκλοφόρησε το 1988 μαζί με το “My Neighbor Totoro”, και γνώρισε τρομερή επιτυχία.

Η ταινία ήδη ετοιμάζεται να ξαναπροβληθεί στις Αμερικάνικες αίθουσες για τον εορτασμό των 25 χρόνων της, αλλά η αγγλική εταιρεία παραγωγής Dresden Pictures πήρε τα δικαιώματα της για να γυρίσει μια live action ταινία. Η παραγωγή θα είναι των Liam Garvo και James Heath και τα γυρίσματα θα αρχίσουν το 2014. Δεν ξέρω κατά πόσο είμαι χαρούμενος ακούγοντας το συγκεκριμένο νέο μιας και η ταινία αυτή από μόνη της είναι ήδη αριστούργημα και μια live action εκδοχή της ίσως να μην είναι και ότι καλύτερο. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα αν το Studio Ghibli θα έχει κάποια ανάμιξη σε αυτό, αναμένουμε για ανακοίνωση σεναριογράφου/ων και σκηνοθέτη.

Το γιαπωνέζικο anime έχει γίνει άλλες δυο φορές live action ταινία, μια φορά για την τηλεόραση και μία για τον κινηματογράφο, καμία όμως από τις δύο δεν κατάφερε να φτάσει την ατμόσφαιρα του κινουμένου σχεδίου.

Κι αντί να σου δείξω το trailer της ταινίας, δες ένα βίντεο όπου ο κριτικός κινηματογράφου Roger Ebert μιλάει για το πόσο σπουδαία είναι η ταινία του 1988.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*