To «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν έχει ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες!

...

Γράφει ο Παύλος Σηφάκης

Νωρίτερα, φέτος το φθινόπωρο, η Warner Bros είχε αναβάλλει την προγραμματισμένη για το Νοέμβριο του 2012 κυκλοφορία του Gravity και την είχε μεταθέσει αορίστως για… κάπου μέσα στο 2013! Χθες, η εταιρία ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στις αμερικάνικες αίθουσες, θα είναι η 4η Οκτωβρίου του 2013! Το Gravity θα κυκλοφορήσει την ίδια εβδομάδα με ταινίες όπως το Sin: City: A Dame To Kill For, The Delivery Man (με τον Βινς Βον)  και Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (3D version)!

Το Gravity, το οποίο σκηνοθετεί ο μεξικανός Αλφόνσο Κουαρόν, σε σενάριο του ίδιου και του γιου του, Τζόνας Κουαρόν, αφηγείται την ιστορία δύο αστροναυτών, της Ράιαν (Σάντρα Μπούλοκ) και του Ματτ (Τζορτζ Κλούνει), των οποίων το διαστημόπλοιο καταστρέφεται από έναν αστεροειδή. Όντας οι μόνοι επιζώντες, οι δύο αστροναύτες, οι οποίοι πλέον περιφέρονται μόνοι στο απέρνατο κενό του διαστήματος, πρέπει τώρα να βρουν ένα τρόπο να γυρίσουν πίσω στη γη!

Η πλοκή ακούγεται σίγουρα ενδιαφέρουσα. Θα είναι άραγε η ταινία ένα περιπετειώδες sci-fi στο στυλ του Prometheus; Θα είναι μια φιλοσοφική αναζήτηση στα χνάρια του Ταρκόφσκι και του Τέρενς Μάλικ; Ή μήπως θα είναι μια ταινία στο ύφος του 127 ώρες; Promotional υλικό δεν υπάρχει ακόμα ούτε για δείγμα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιά κατεύθυνση θα ακολουθήσει ο Κουαρόν. Ενδιαφέρον θα έχει επίσης να μάθουμε και για ποιό λόγο η ταινία πέρασε από σαρνάντα κύμματα και καθυστέρησε την έξοδο της στις αίθουσες σχεδόν ένα χρόνο. Οι πληροφορίες λένε ότι η καθυστέρηση είχε να κάνει με τη δυσκολία των ψηφιακών εφφε (σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η τανία θα είναι 60% CGI). Άλλοι πάλι λένε ότι είχε να κάνει με το 3D post conversion. Εγώ πάντως παρατήρησα και κάτι ακόμα: Σε παλαιότερη σύνοψη που είχε βγάλει η εταιρία για την ταινία, γινόταν λόγος για μία (1) αστροναύτη, η οποία είναι η μοναδική επιζούσα και περιφέρεται μόνη στο διάστημα προσπαθώντας να γυρίσει πίσω στη γη, ώστε να επανενωθεί με την κόρη της. Παρατηρείτε κάτι διαφορετικό με την σύνοψη που παρέθεσα στην αρχή του ποστ; Προσωπικά, υποθέτω πως ο ρόλος του Κλούνει μάλλον… μεγάλωσε απότομα και χρειάστηκαν και κάποια σμπληρωματικά γυρίσματα.

Ίσως να μη μάθουμε ποτέ το ρόλο της καθυστερήσης – και τι σημασία έχει στην τελική; Το σημαντικό είναι ότι η ταινία του Κουαρόν έρχεται, επίσημα πλέον, στις αίθουσες αυτόν τον Οκτώβρη, κάτι που σημαίνει ότι το πρώτο τρέιλερ είναι λογικά καθ’ οδόν. Αναμένουμε!

( Διαβάστε παρακάτω την πλήρη επίσημη σύνοψη της ταινίας όπως την έδωσε στη δημοσιότητα η Warner Bros:

«Sandra Bullock plays Dr. Ryan Stone, a brilliant medical engineer on her first shuttle mission, with veteran astronaut Matt Kowalsky (George Clooney) in command of his last flight before retiring. But on a seemingly routine spacewalk, disaster strikes. The shuttle is destroyed, leaving Stone and Kowalsky completely alone–tethered to nothing but each other and spiraling out into the blackness. The deafening silence tells them they have lost any link to Earth…and any chance for rescue. As fear turns to panic, every gulp of air eats away at what little oxygen is left. But the only way home may be to go further out into the terrifying expanse of space» )

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ