Η Αθήνα τιμώμενη πόλη στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο

...

Γράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Η Αθήνα θα είναι φέτος τιμώμενη πόλη στο πρόγραμμα City to City στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ του Τορόντο που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Δέκα ταινίες ελληνικής παραγωγής θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο θεσπίστηκε το 2009 με στόχο την προβολή νέων σκηνοθετών που ζουν και εργάζονται στην επιλεγμένη κάθε φορά πόλη. Οι δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους της κινηματογραφικής κοινότητας και να ερευνήσουν τις πιθανότητες για μελλοντικές συμπαραγωγές, ενώ οι ταινίες τους θα προβληθούν στο κοινό στο πλαίσιο ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ με παγκόσμια προβολή.

Οι ταινίες (παραγωγής 2011-2013) που θα προβληθούν είναι:

J.A.C.E. του Μενέλαου Καραμαγγιώλη
Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά (συμμετέχει επίσης στο διαγνωστικό τμήμα του φεστιβάλ Βενετίας)
September της Πέννυς Παναγιωτοπούλου
To the wolf των Χριστίνα Κουτσοσπύρου και Αριάν Χιούζ
Wasted Youth των Αργύρη Παπαδημητρίου και Γιαν Φόγκελ
Wild Duck του Γιάννη Σακαρίδη
Άδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου
Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά της Ελίνας Ψύκου
Η κόρη του Θάνου Αναστόπουλου
Να κάθεσαι και να κοιτάς του Γώργου Σερβετά

Το φετινό αφιέρωμα στην Αθήνα, είναι το πέμπτο κατά σειρά που διοργανώνεται μετά από αυτά του Τελ Αβίβ, της Κωνσταντινούπολης, του Μπουένος Άιρες και του Μουμπάι. Αποτελεί μία πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ του Τορόντο των Κάμερον Μπέιλι και του διευθυντή του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και επικεφαλή του διεθνούς προγράμματος του φεστιβάλ του Τορόντο Δημήτρη Εϊπίδη και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το οποίο θα έχει ενεργή παρουσία στο φεστιβάλ προκειμένου να προωθήσει τους Έλληνες συμμετέχοντες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο, εκτός από τις προβολές, διοργανώνονται διαλέξεις, συζητήσεις, εργαστήρια για την υποστήριξη της κινηματογραφικής βιομηχανίας και για να δοθεί η ευκαιρία τόσο σε Καναδούς όσο και σε σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο, να προβάλουν το έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ