Η Έκρηξη – Α Blast (2014)

Ο Σύλλας Τζουμέρκας αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από άξιος σκηνοθέτης,προσδίδοντας νεύρο και πυγμή στην σκηνοθεσία του


 

Γράφει ο Αχιλλέας Βασιλείου


Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας
Σενάριο: Σύλλας Τζουμέρκας, Γιούλα Μπουντάλη
Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπούλια, Μαρία Φιλίνη, Βασίλης Δογάνης
Διάρκεια: 83’
Χώρα: Ελλάδα
Διανομή: Strada

 

ablastfinalposterKURIA14153657908Στην δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του μετά την εξαιρετική »Χώρα Προέλευσης» του 2010 , ο Σύλλας Τζουμέρκας με τo »Η Έκρηξη» ( A BLAST ) , μας επέδειξε πως ήρθε για να μείνει.

Με επίκαιρη θεματική που περιστρέφεται γύρω από την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και τον τρόπο που επηρέασε την ελληνική οικογένεια ,τους νέους της χώρας και τις διαπροσωπικές σχέσεις των κατοίκων αυτής της χώρας.Στο επίκεντρο η Μαρία,( μια εξαιρετική Αγγελική Παπούλια ) που ξεκινάει την ενήλικη ζωή της με τις καλύτερες προθέσεις και προϋποθέσεις. Λίγα χρόνια αργότερα , όλα γύρω της έχουν καταστραφεί , η ελπίδα έχει πεθάνει και όλα φαίνονται να καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα.Η ίδια αρνείται να χάσει την αξιοπρέπεια της και το πάθος που την χαρακτήριζε και έτσι θα ξεκινήσει έναν προσωπικό πόλεμο ενάντιο στο κατεστημένο, στην ίδια της την οικογένεια, ακόμα και στον ίδιο της τον εαυτό.

Με γυρίσματα σε Αθήνα,Αμβούργο και Πιερία, ο Σύλλας Τζουμέρκας αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από άξιος σκηνοθέτης,προσδίδοντας νεύρο και πυγμή στην σκηνοθεσία του ,βοηθούμενος όμως πάντα από ένα εξαιρετικό μοντάζ ,μια φωτεινή αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική φωτογραφία και ένα εξαιρετικό soundtrack.Ιδιαίτερη μνεία θα αποδώσουμε στην κινηματογράφηση των ερωτικών σκηνών, που λειτουργούν για να τονίσουν την ένταση της ίδιας της ζωής αλλά ταυτόχρονα και την απώλεια του πάθους στις ημέρες της παρακμής.

Οι ηθοποιοί όλοι σε εξαιρετική φόρμα , με επικεφαλής την Αγγελική Παπούλια (Κυνόδοντας),τον Βασίλη Δογάνη στον ρόλο του συζύγου-καπετάνιου με τα απόκρυφα πάθη ,την Μαρία Φιλίνη στον ρόλο της παραδωμένης πλέον στην δυστυχία της οικονομικής κατάρρευσης αδελφής ( της οποίας ο Τζουμέρκας της δίνει ένα εξαιρετικό τελευταίο δίλεπτο φινάλε)και την Θέμις Μπαζάκα καθηλωμένη σε αναπηρικό καρότσι στον ρόλο της Μητέρας.

Η νεόπτωχη ελληνική οικογένεια ,οι ευθύνες των γονιών και οι γόνοι που προσπαθούν να κάνουν την ζωή τους όσο το δυνατόν λιγότερο οδυνηρή.Αυτή είναι η νέα δουλειά του Τζουμέρκα που ακόμα πιο ώριμος μας οδήγησε σταδιακά σε μια αληθινή έκρηξη!

Δείτε όλες τις ταινίες της εβδομάδας

 

 

 

 

Αχιλλέας Βασιλείου

O Αχιλλέας Βασιλείου γεννήθηκε λίγο πριν το δεύτερο μέρος του «The Godfather» κερδίσει το Oscar καλύτερης ταινίας. Επιβεβαιωμένες πηγές αναφέρουν οτι η σύλληψη από τους γονείς του έγινε εφόσον αυτοί παρακολούθησαν το τρίωρο έπος «Lawrence of Arabia». Στα 6 του χρόνια, μεγαλύτερα ξαδέλφια του τον ανάγκασαν να δει τον «Εξορκιστή» και έτσι ο δαίμονας του σινεμά τον κυρίευσε στην κυριολεξία. Σπούδασε δημοσιογραφία, μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με την κριτική κινηματογράφου. Στόχος του: H Live αναμετάδοση της Απονομής Oscar μέσα από το Dolby Theater.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ