Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης – Ice Age: Collision Course (2016)

Ένα sequel που θα μπορούσε να είχε βγει απευθείας σε DVD

 ★★☆☆☆ 

Σκηνοθεσία: Mike Thurmeier, Galen T. Chu
Σενάριο: Michael BergAubrey Solomon, Michael J. Wilson 
Πρωταγωνιστούν: Simon Pegg, Melissa Rauch, Ray Romano, Nick Offerman
Διάρκεια: 94′
Χώρα: ΗΠΑ
Διανομή: Odeon

Poster (9)Η πρώτη ταινία της σειράς «Η Εποχή των Παγετώνων» βγήκε το 2002 με άλλες τρείς συνέχειες να βγαίνουν τα ακόλουθα χρόνια («The Meltdown», «Dawn of the Dinosaurs» και «Continental Drift») . Κάποιες απ’ αυτές ήταν καλές, κάποιες όμως όχι. Η φετινή ανήκει στις «όχι».

Ο Scrat κυνηγάει ακόμη το βελανίδι (δεν υπάρχουν άλλα;) όμως αυτήν τη φορά οι παραγωγοί το παρατράβηξαν: Ο σκίουρος βγήκε στο διάστημα. Και δεν έφτανε μόνο το ότι ο Scrat παριστάνει τη Sandra Bullock στο «Gravity» αλλά τα κάνει όλα μαντάρα και θέτει σε εφαρμογή έναν μηχανισμό συγκρούσεων με αποτέλεσμα ένας αστεροειδής να κατευθύνεται προς την Γη.
Στο μεταξύ, ο Manny και η Ellie (Queen Latifah) τα έχουν βρει σκούρα με την κόρη τους που θέλει να παντρευτεί τον μορφονιό Julian (Adam DeVine). Όταν αρχίζει πια και φαίνεται πως δεν θα γλιτώσουμε το «μπουμ» με το ουράνιο σώμα, οι τρεις φίλοι με τις οικογένειες τους αλλά και όλους τους παρελκόμενους, προσπαθούν να αποτρέψουν την συγκρουση. Με όποιον τρόπο μπορούν… (πολύ πιθανό).

Χμ. Από την προηγούμενη ταινία ακόμη είχα αρχίσει να βαριόμουν. Σαν το Kung Fu Panda ένα πράγμα. Ναι έχουν αρκετή πλάκα αλλά έχουν χάσει τη φρεσκάδα και την πρωτοπορία τους χρόνια τώρα και το όλο franchise φαίνεται σαν να το τραβάνε απ΄ τα μαλλιά.

Οι νέοι χαρακτήρες που μας συστήνουν δεν είναι αρκετά (ως και καθόλου) αστείοι και χάνεται όλο το point της ύπαρξης τους. Για παράδειγμα το Shangri Llama (Jesse Tyler Ferguson) ήταν λίγο flat. Δεν γέλασα (και στην αρχή δεν κατάλαβα καν ότι πρόκειται για λάμα, καθώς τέτοια γυριστά κέρατα έχουν τα κριάρια). Οι σκηνές με την κολοκύθα –μωρό ήταν αρκετά γλυκανάλατες για το γούστο και τον κυνισμό που με χαρακτηρίζει. Και δεν ήταν μόνο αυτά αλλά και πολλά πολλά άλλα που θα δεις και θα κρίνεις μόνος σου, φίλε θεατή.

Γενικά, θα έλεγα ότι η ταινία είναι καλή για να πας τα παιδιά ένα δίωρο και να ησυχάσει το κεφάλι της μάνας που τα έχει όλη μερα, αλλά δεν είναι και ότι θα χάναμε κάτι αν έβγαινε απευθείας στο DVD, όπως συμβαίνει με πολλά sequels που δεν ανταποκρίνονται στα standards του πρώτου μερους. Χαζή είναι η Barbie;

Χρήστος Σφιάτκος

Παιδί του lifestyle και του κινηματογράφου, ο Χρήστος περνάει τις μέρες και τις νύχτες του στην πόλη διαβάζοντας άπειρα ξένα περιοδικά (καθώς τα ελληνικά έχουν κλείσει), βλέποντας ταινίες, τουιτάροντας και κάνοντας (συνήθως) μεταμεσονύχτιους περιπάτους με τον σκύλο του στα σοκάκια και τα πάρκα των βορείων προαστίων.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ