Η Κακή Μέρα από το Πρωί Φαίνεται – Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day (2014)

...


 

Γράφει ο Δημήτρης Βαρελάς


Σκηνοθεσία: Miguel Arteta
Σενάριο: Rob Lieber, Judith Viorst(βασισμένο στο βιβλίο της)
Πρωταγωνιστούν: Steve Carell, Jennifer Garner, Ed Oxenbould
Διάρκεια: 81’
Χώρα: ΗΠΑ
Διανομή: Feelgood

 

Alexander_and_the_terrible_horrible_no_good_very_bad_day_xxlgΟ Alexander διανύει μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του καθώς όλα του πάνε στραβά.. ενώ παράλληλα νιώθει πως κανείς από την οικογένεια του δεν τον καταλαβαίνει, καθώς όλοι τους ζουν συνεχόμενες ονειρικές στιγμές.. Την ημέρα των γενεθλίων του θα ευχηθεί να μπορούσαν όλοι να μπουν στη θέση του & να καταλάβουν πως νιώθει & ως δια μαγείας από το επόμενο πρωινό όλα αλλάζουν.. Μια μοιραία Παρασκευή, η ημέρα των γενεθλίων του, τα πάντα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά θα πάνε.. & θα είναι μια πραγματικά τραγική, καθόλου καλή, πολύ πολύ κακή ημέρα!..

Ο σκηνοθέτης Miguel Arteta (Young In Revolt, The Good Girl) μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο βιβλίο της Judith Viorst. Μια ξεκάθαρα PG κωμωδία για όλη την οικογένεια, απόλυτα straightforward τόσο στις προθέσεις της όσο & στα αναμενόμενα gags που χρησιμοποιεί για να προκαλέσει γέλιο. Τα καταφέρνει αρκετά καλά, καθώς αυτό ακριβώς είναι η κωμωδία: οι μικρές λεπτομέρειες που μπορούν σε δευτερόλεπτα να μετατρέψουν μια ημέρα ή μια περίσταση σε επί γης κόλαση.. Διότι ναι, μερικές φορές δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από μια τσίχλα κολλημένη στα μαλλιά σου, ή ένα ποτήρι ζεστό καφέ που προσγειώνεται πάνω σου για να πέσει το πρώτο τουβλάκι σε μια αλυσίδα dominos που δεν έχει τελειωμό..

Χωρίς να σου αλλάξει τη ζωή, το Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day αποτελεί μια ικανοποιητική κωμωδία που δεν θα απογοητεύσει αυτόν που ξέρει τι να περιμένει.. Υπάρχουν αστείες σκηνές, αλλά ταυτόχρονα βγαίνει & ένα κάποιο άγχος & εκνευρισμός για όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν σε αυτή την οικογένεια αυτή τη μέρα.. & μπορεί ο Steve Carell να είναι όπως πάντα απολαυστικός, η 6μελής οικογένεια όμως δεν δείχνει να έχει πάντα τη σωστή χημεία.. ενώ & κάποιες καταστάσεις ακροβατούν στα όρια του αστείου.. Το αποτέλεσμα όμως είναι γλυκό, χαριτωμένο & αποπνέει ελπίδα.. Αν καταφέρεις να μπλοκάρεις το κομμάτι του εγκεφάλου σου που αναρωτιέται για όλες τις απαντήσεις στις ταινίες.. να είσαι σίγουρος πως θα περάσεις καλά..

Δείτε όλες τις ταινίες της εβδομάδας

 

 

 

 

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ