Η αλά Battle Royale νέα ταινία του Takashi Miike

...

kamisama-no-iutoori-fujimura-akeji-3828815Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

H φρενίτιδα στο box-office για το Hunger Games:Catching Fire καλά κρατεί και φαίνεται πως οι αιματοβαμμένοι αγώνες μεταξύ ανθρώπων που αγωνίζονται για την επιβίωση, εντυπωσιάζουν το κοινό. Έχοντας υπόψην το παραπάνω στοιχείο, δε θα μπορούσαμε να πούμε πως μας κάνει εντύπωση η είδηση ότι ο σπουδαίος Takashi Miike θα αναλάβει την κινηματογραφική μεταφορά ενός manga με παρόμοιο υπέρ-βίαιο θέμα.

Ο λόγος για το «As God Says»(Kamisama no Looturi), με κεντρικό ήρωα τον μαθητή Takahata Shun, ο οποίος, ανυποψίαστος, περιμένει άλλη μία συνηθισμένη μέρα στο σχολείο που φοιτεί. Αντ’ αυτού, μαζί με την τάξη του, θα πάρουν μέρος σε έναν «μακάβριο» αγώνα, όπου ποινή είναι ο θάνατος. Χωρίς να ξέρουν ποιος βρίσκεται πίσω από όλα αυτά, οι μαθητές θα δώσουν μάχη για τη ζωή τους. Η συγγραφή του manga ανήκει στον Muneyuki Kanshiro, ενώ η εικονογράφηση στον Akeji Fujimura, για το «As God Says» που ντεμπούταρε στις σελίδες του περιοδικού Kodansha Comic Magazine το 2011.

Σας ακούγεται παρόμοιο με το απολαυστικό φεστιβάλ σπλατεριάς Battle Royale του 2000; Μήπως το concept σας φαίνεται ολόιδιο; To σίγουρο είναι πως όταν μιλάμε για τον Miike, σκηνοθέτη ταινιών όπως το Audition, το Ichi the Killer και το σχετικά πρόσφατο 13 Assassins, αναφερόμαστε σε έναν άνθρωπο που δε συνηθίζει να επαναλαμβάνεται ή να αντιγράφει. Επίσης, σίγουρα δεν περιμένουμε το ωραιοποιημένο σκηνικό βίας-για τα «μάτια» του PG-13– του Hunger Games.

Τα γυρίσματα του «As God Says» θα αρχίσουν τον Ιούνιο του προσεχούς έτους. Αναμένουμε!

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*