Η Rebecca Hall στον ρόλο της ζωής της

Trailer για το δραματικό Christine του Antonio Campos

Κάποιες φορές έρχεται μια «χρυσή» στιγμή στην κινηματογραφική ζωή ορισμένων ηθοποιών, όταν ένας και μόνο ρόλος αρκεί για να τραβήξει μια γραμμή σε όλες τις πρότερες, κακές ή ακόμη χειρότερα, αδιάφορες ερμηνείες τους και αυτό σίγουρα συμβαίνει φέτος, με την περίπτωση της Rebecca Hall και την πρωταγωνιστική της παρουσία στο δραματικό Christine, του Antonio Campos.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το φιλμ διηγείται την ιστορία της Αμερικανίδας τηλεοπτικής ρεπόρτερ, Christine Chubbuck, η οποία το καλοκαίρι του 1973 έκανε απόπειρα αυτοκτονίας on camera και ενώ παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων για την εκπομπή Suncoast Digest, του Channel 40.

Με την ιστορία να θέλει την Chubbuck ως μια γυναίκα που πάλευε καιρό με τους προσωπικούς της δαίμονες, επιδιώκοντας παράλληλα μια καλύτερη θέση στο τηλεοπτικό κανάλι που εργαζόταν (από το trailer θα δείτε ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ μέχρι σήμερα, ως προς τις προτεραιότητες των τηλεοπτικών σταθμών, κάτι που μας θύμησε δυο χρόνια πριν και το Nightcrawler), η Hall μοιάζει αναγεννημένη  υποκριτικά, έχοντας δώσει στο παρελθόν ψήγματα καλής ηθοποιού, αλλά ποτέ του επιπέδου που βλέπουμε στο Christine.

Ωραία χρονιά για τις γυναικείες ερμηνείες, τουλάχιστον με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, μιας που δεν θα ήταν διόλου απίθανο να δούμε και την Hall υποψήφια για το χρυσό αγαλματάκι, παρά το γεγονός ότι η ταινία θα «ανοίξει» στις αμερικανικές αίθουσες νωρίς μέσα στον Οκτώβρη.

Στο πλευρό της Hall θα δούμε και τον συνονόματό της Michael C. Hall, δυο χρόνια μετά την εμφάνισή του στο εξαιρετικό και *σιγά μην ερχόμουν ποτέ στην Ελλάδα* Cold in July.

christine-poster-620x917

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ