Η Συγκάλυψη – The Drop (2014)

...


 

Γράφει ο Δημήτρης Βαρελάς


Σκηνοθεσία: Michael R. Roskam
Σενάριο: Dennis Lehane
Πρωταγωνιστούν: Tom Hardy, James Gandolfini, Noomi Rapace, Matthias Schoenaerts
Διάρκεια: 106’
Χώρα: ΗΠΑ
Διανομή: Odeon

 

The_Drop

Ο Bob και ο Marv έχουν ένα bar στο Brooklyn που ελέγχεται από τη μαφία και που χρησιμοποιείται για “money drops” δηλαδή συλλογή και διακίνηση χρημάτων. Μια ληστεία που θα στραβώσει, η διάσωση και υιοθέτηση ενός αδέσποτου σκύλου και η εμφάνιση ενός psycho τύπου θα φέρουν στο επίκεντρο τον Bob που θα κληθεί από φιλήσυχος και νηφάλιος barman να προσπαθεί να φτιάξει τα πράγματα και να σώσει καταστάσεις.

Η ταινία αποτελεί μεταφορά στη μεγάλη οθόνη ενός διηγήματος του Dennis Lehane (που έχει γράψει τα εμβληματικά Mystic River, Gone Baby Gone και Shutter Island). Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Βέλγος Michaël R. Roskam (υποψήφιος για Oscar με το Bullhead). Το πολυεθνικό cast έχει ως πρωταγωνιστή τον so-hot-right-now στιβαρό Tom Hardy (ακόμα μια άρτια ερμηνεία), την Σουηδή Noomi Rapace (The Girl with the Dragon Tattoo, Prometheus), τον τεράστιο James Gandolfini στην τελευταία του εμφάνιση, ενώ την παράσταση κλέβει ο Βέλγος Matthias Schoenaerts (Bullhead, Rust & Bone).

Το The Drop είναι μια κάπως αταξινόμητη ταινία. Gangster-ικό ήπιων τόνων, βραδυφλεγές δραματικό φιλμ, με στοιχεία noir thriller. Η πλοκή ξετυλίγεται ήρεμα, ενώ βασίζεται στους χαρακτήρες για να σε κάνει να νοιαστείς και να μπεις περισσότερο στο κλίμα. Αποσκοπεί σε ένα δυνατό φινάλε που έρχεται αβίαστα και ενώ μπορεί να μη το περιμένεις, σε έχει πλαγίως προετοιμάσει να το δεχθείς… Η φωτογραφία σκοτεινή, μουντή και μίζερη, ταιριαστή στη περιοχή θέτει το σκηνικό. Το κουτάβι που είναι αβοήθητο θα βρει ένα σπίτι, ενώ παράλληλα ο Bob νιώθει ο ίδιος τη μοναξιά. Χωρίς να φτάνει σε καμία περίπτωση τις προηγούμενες ταινίες που είναι βασισμένες σε βιβλία του Lehane, και βασιζόμενο στους ώμους των ηθοποιών που αποδίδουν στο έπακρο, το The Drop είναι στιβαρό, συμπαγές, έτοιμο για τσαμπουκά αλλά κρύβει και κάτι παραπάνω… Χωρίς να φωνάζει και να ωρύεται, νιώθεις την υποβόσκουσα ένταση και δόνηση…

Δείτε όλες τις ταινίες της εβδομάδας

 

 

 

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ