“Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά” έρχεται στο ΑΣΤΟΡ

Μια Δευτέρα και μια Παρασκευή κάθε μήνα, ξεκινώντας από τον Δεκέμβρη και μέχρι τον Ιούνιο του 2017!

Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία έρχεται από την Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) και “ακούει” στο όνομα, “Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά”. 

Επί της ουσίας πρόκειται για μια σειρά προβολών «παράξενων, παραγνωρισμένων, παραμελημένων, παραπονεμένων» ελληνικών φιλμ των δεκαετιών 1960 – 1990, τα οποία πρόκειται να προβληθούν από τον Δεκέμβρη και μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28, με είσοδο εντός της στοάς της Κοραή), σε 35mm παρακαλώ! Με τις προβολές να πραγματοποιούνται μια Δευτέρα και μια Παρασκευή κάθε μήνα, το ΑΣΤΟΡ αναμένεται να “γεμίσει” από ωραίο σινεμά και εικόνες απαράμιλλης γοητείας και αισθητικής, δίνοντας στο αθηναϊκό κοινό την καλύτερη αφορμή για κινηματογραφικές ενθυμήσεις.

Οι τίτλοι πολλοί: Ταξείδι του Μέλιτος του Γιώργου Πανουσόπουλου, Πρωϊνή Περίπολος του Νίκου Νικολαϊδη, Δι’ Ασήμαντον Αφορμήν του Τάσου Ψαρρά, Ηλεκτρικός Άγγελος του Θανάση Ρέντζη, Ιωάννης ο Βίαιος της Τώνιας Μαρκετάκη και πολλοί ακόμη.

Την επιμέλεια του προγράμματος ανέλαβαν οι σκηνοθέτες Αλέξης Αλεξίου, Ελίνα Ψύκου και Γιάννης Βεσλεμές μαζί με την ιστορικό κινηματογράφου Αφροδίτη Νικολαΐδου.

Στο βίντεο που ακολουθεί (σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ελίνας Ψύκου) μπορείς να πάρεις μια ιδέα για μερικούς από τους τίτλους που θα απολαύσουμε στην αίθουσα του ΑΣΤΟΡ και να προετοιμαστείς αναλόγως για μερικές από τις καλύτερες κινηματογραφικές βραδιές που – σίγουρα – θα ζήσουμε τους επόμενους μήνες.

Οι προβολές ξεκινούν από την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.  Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

xameni-leoforos-greek-cinema-poster

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ