Η θέση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

...

Γράφει η Συντακτική ομάδα του Reel.gr

H Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με μια ανακοίνωση που στάλθηκε σήμερα στα μέσα ενημέρωσης, παίρνει θέση για το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Διάβασε εδώ για την προσφορά της ΕΡΤ στον κινηματογράφο.

ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΩΣ ΖΟΦΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ

Είναι τρεις μέρες τώρα που η χώρα συνεχίζει να ζει χωρίς δημόσιο ραδιόφωνο και τηλεόραση, χωρίς αυτό το δημόσιο αγαθό που αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη.

Η σκέψη μας είναι στους εργαζόμενους και στις οικογένειες που χάνουν τη δουλειά τους. Η σκέψη μας είναι στους ενεργούς κινηματογραφιστές και σε όλους τους καλλιτέχνες και δημιουργούς που βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα», καθώς η ΕΡΤ είναι το μοναδικό κανάλι που υποστηρίζει εμπράκτως τον σύγχρονο πολιτισμό αυτής της χώρας. Η σκέψη μας είναι στον κάθε έλληνα πολίτη ο οποίος στερείται από τη μια στιγμή στην άλλη, μια από τις βασικές προϋποθέσεις ενός δημοκρατικού πολιτεύματος: το δικαίωμα στην δημόσια ενημέρωση και στον πολιτισμό της χώρας.

Πέρα από την πολιτική πλευρά της απόφασης (αν είναι ορθή ως προς το περιεχόμενο της), για την οποία υπάρχουν πλευρές με διαφορετικά επιχειρήματα (τα οποία ακούμε με ενδιαφέρον και μπορούμε να συμβάλλουμε με τις απόψεις μας, αν κληθούμε), υπάρχει κυρίως η πολιτειακή πλευρά και εκεί έχουμε να κάνουμε με μια εκτροπή των βασικών δημοκρατικών αρχών. Στοιχειώδης λογική αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι εξυγίανση της ΕΡΤ δεν συνιστά έκτακτη περίπτωση εξαιρετικώς επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν υπάρχουν για να λύνουμε τα ζητήματα νύχτα και με το μαχαίρι.

Και κυρίως ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα.

Η κυβέρνηση διάλεξε έναν τρόπο δράσης και ο τρόπος που επέλεξε αναπόφευκτα επηρεάζει το περιεχόμενο και μας προετοιμάζει για ένα ζοφερό μέλλον.

Η ΕΑΚ καταδικάζει αυτή την πρακτική, απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και ενημερώνει ότι θα αντισταθεί με κάθε τρόπο σε κάθε μορφής φίμωσης της ενημέρωσης και του ζωντανού και ενεργού πολιτισμού της χώρας.

Το ΔΣ της ΕΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*