Το ιταλικό sex symbol επιστρέφει στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Όταν λέμε ιταλικό sex symbol σίγουρα το πρώτο όνομα που θα έπρεπε να σου έρχεται στο μυαλό, είναι αυτό της εκθαμβωτικής Sophia Loren.

Μπορεί στην ουσία οι περισσότεροι να την μνημονεύουν για την εντυπωσιακή, πληθωρική της ομορφιά, εντούτοις η 78χρονη σήμερα Loren, έχει αποδείξει πως τα καταφέρνει περίφημα απέναντι στον χρόνο, εξακολουθώντας να διατηρεί ενεργή την παρουσία της σε διάφορες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός πρόκειται σύντομα να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα ταινία στην οποία σκηνοθέτης θα είναι ο γιος της, Edoardo Ponti, και η οποία θα φέρει τον τίτλο «La voca umana» (The Human Voice).

Το story θα βασίζεται σε ένα «one man play», όπως αυτό ερμηνεύτηκε στο σανίδι για πρώτη φορά το 1930, και γράφτηκε από τον Γάλλο ποιητή και συγγραφέα, Jean Cocteau.  Σε αντίθεση μάλιστα με το original έργο το οποίο γράφτηκε στα γαλλικά, αυτή η κινηματογραφική εκδοχή θα βασιστεί στην ναπολιτάνικη διάλεκτο, ενώ η υπόθεση θα λάβει χώρα στην Ρώμη και την Νάπολη, με τα γυρίσματα να αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στον μήνα.

Το σενάριο της ταινίας περιστρέφεται γύρω από τον μονόλογο μιας μεσήλικης γυναίκας που μιλάει στο τηλέφωνο με τον εραστή της, ο οποίος την επόμενη μέρα πρόκειται να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα, με αποτέλεσμα η πρωταγωνίστρια να οδηγείται σταδιακά στην νευρική και ψυχολογική κατάρρευση.

Ενδιαφέρουσα σίγουρα η επιστροφή της Loren στα πρωταγωνιστικά, κινηματογραφικά δρώμενα, μιας που έτσι κι αλλιώς στην τηλεόραση πολλοί είχαν την δυνατότητα να την απολαύσουν με την συμμετοχή της στην τηλεοπτική ταινία, «La mia casa e’piena di specchi» («My House is Full of Mirrors»).

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία η Loren συνεργάζεται με τον γιο της, μιας που είχε πρωταγωνιστήσει και στο δράμα «Cuori estrani» («Between Strangers»), το οποίο είχε αποτελέσει το 2002 το σκηνοθετικό ντεμπούτο του γιού της.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ