Η Halle Berry επιστρέφει στις καλές ερμηνείες

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

frankie_and_alice01Το 2010 είχε κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ των Καννών η ταινία Frankie & Alice του Geoffrey Sax (Tipping the Velvet). Παρά το αξιόλογο πρωταγωνιστικό δίδυμο (Halle Berry, Stellan Skarsgård) και την, κατά πως λέγεται, πολύ δυνατή ερμηνεία της Halle Berry, η ταινία είχε μείνει για χρόνια στο ράφι, όπως συμβαίνει μερικές φορές με τις indie ταινίες.

Το 2011 μάλιστα ή ταινία ήταν υποψήφια και για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της πρωταγωνίστριας της αλλά ούτε κι αυτό τη βοήθησε να πάρει διανομή. Φέτος όμως η ταινία θα κυκλοφορήσει στα αμερικάνικα σινεμά τουλάχιστον από την Άνοιξη. Δεν είναι απίθανο βέβαια να τη δούμε και στις ελληνικές αίθουσες το καλοκαίρι που οι διανομής φέρνουν αυτά που ξεχάστηκαν τον Oscarικό χειμώνα.

Στο Frankie & Alice που βασίζεται σε πραγματική ιστορία η Halle Berry είναι χορεύτρια/στρίπερ με πολλαπλές προσωπικότητες μεταξύ των οποίων και ένα επτάχρονο παιδί και μια ρατσίστρια από τις νότιες πολιτείες των Η.Π.Α.. Για να καταπολεμήσει αυτή της την πάθηση πάει στον ψυχοθεραπευτή Stellan Skarsgård που όπως φαίνεται παίζει παρόμοιο ρόλο με το Nymphomaniac.

Προσθέστε σ’ όλα αυτά ότι το φιλμ διαδραματίζεται στα 70’s, μια δεκαετία έντονων αντιθέσεων στις ΗΠΑ, που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον τόσο με την αναπαράσταση της εποχής όσο και το κοινωνικοπολιτικό background.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ