Οι χαμένες ευκαιρίες

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Αυτό τον καιρό ετοιμάζεται μια βιογραφική ταινία με θέμα τη ζωή και το έργο της υπουργού εξωτερικών των Η.Π.Α., Hillary Clinton (με τίτλο Rodham) και η πρώτη επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν η αγαπημένη μας πρωταγωνίστρια του Great Gatsby, Carey Mulligan.

H Mulligan όμως μας αιφνιδίασε, απορρίπτοντας το ρόλο αυτό που θα μπορούσε να γίνει η δεύτερη της υποψηφιότητα για Oscar μετά το An Education. Με αφορμή λοιπόν αυτή της την απόφαση ας θυμηθούμε ποιοι άλλοι ηθοποιοί έχουν απορρίψει σημαντικούς ρόλους και αν τελικά αυτό τους έκανε καλό στην καριέρα τους.

O Jack Nickolson απέρριψε το ρόλο του Νονού. Παρόλο που όπως λέει ήξερε ότι η ταινία θα ήταν καλή, θεώρησε ότι θα ήταν προτιμότερο να παίξει το ρόλο αυτό κάποιος Ιταλός. Φυσικά η καριέρα του δεν καταστράφηκε γιατί δύο μόλις χρόνια μετά την απόρριψη του Νονού πρωταγωνίστησε στο Chinatown και ένα χρόνο μετά στη Φωλιά του Κούκου.

 

 

Τις δυο μεγαλύτερες επιτυχίες της Sandra Bullock, τα The Proposal και The Blind Side θα μπορούσε να είχε επωμιστεί η Julia Roberts. Καλό θα ήταν να μην τα είχε απορρίψει γιατί τώρα η τελευταία επιτυχημένη της ταινία είναι το Eat Pray Love

 

 

Ο Tom Hanks είναι γνωστός και βραβευμένος για πολλούς ρόλους όπως ο Forrest Gump και το Philadelphia. Παρότι δεν έχει ανάγκη ούτε από αναγνώριση, ούτε από λεφτά (καθώς είναι και επιτυχημένος παραγωγός) θα μπορούσε να είναι και ο Jerry Maguire. Ακόμα όμως και από τον Tom Cruise, ο ρόλος παίχτηκε απολαυστικά!

 

 

O Tom Selleck απέρριψε το ρόλο του Mitch Buchannon στο Baywatch γιατί δεν ήθελε να καθιερωθεί σύμβολο του σεξ. Τώρα τι να πω, ότι ο David Hasselhoff τα κατάφερε εξίσου καλά; Θα ήταν ψέμματα. Πάντως ο Selleck έχει χρόνια να κάνει επιτυχία. Άρα λοιπόν δεν ήταν και η πιο σωστή του απόφαση.

 

 

Ο Al Pacino θα μπορούσε να ήταν ο Han Solo, από το Star Wars. Απέρριψε όμως το ρόλο επειδή δεν κατάλαβε στο σενάριο. Το αν ήταν σωστή απόφαση αυτή, το αποδεικνύει η μετέπειτα πετυχημένη καριέρα του Pacino, ενός από τους σπουδαιότερους εν ζωή ηθοποιούς με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

 

 

Το ρόλο της Clarice Starling στο The Silence of the Lambs θα μπορούσε να είχε η Michelle Pfeiffer αν δεν θεωρούσε την ταινία πολύ βίαιη και σκοτεινή. Δεν πειράζει, έγινε η catwoman του Tim Burton και αυτό της τα συγχωρεί όλα!

 

 

 

 

Και τέλος ο Matt Damon θα μπορούσε να είχε συμμετάσχει σε δυο από τις επιτυχημένες ταινίες του Hollywood, τα Avatar και The Dark Knight αλλά εκείνο το καιρό γύριζε το τελευταίο μέρος της κατασκοπικής του τριλογίας, το The Bourne Ultimatum και το Invictus. Δεν ανησυχούμε καθόλου για τον Matt γιατί η καριέρα του θα ανέβει πάλι με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα Elysium και Behind the Candelabra.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ