Ένας…διαφορετικός Χάρισον Φόρντ!

...

Γράφει ο  Παναγιώτης Μήτσικας

Ένας σταρ της εποχής του βωβού κινηματογράφου. Ένας ηθοποιός που μεσουράνησε στην περίοδο 1920-30. Φυσικά, δε μιλάμε για τον χολιγουντιανό αστέρα Χάρισον Φορντ(δεν είναι δα και τόσο μεγάλος), που άφησε το στίγμα του στον κινηματογράφο με ρόλους όπως ο Χαν Σόλο στον Πόλεμο των Άστρων και ο Ιντιάνα Τζόουνς στην εμπορικότατη σειρά ταινιών.

Εδώ θα ασχοληθούμε με τον συνονόματο του, ο οποίος γεννήθηκε στο Κάνσας των Η.Π.Α εν έτει 1884. Σε ηλικία 20 ετών, έκανε το ντεμπούτο του στο σανίδι του Broadway και γρήγορα έχτισε τη φήμη του ζεν πρεμιέ πρωταγωνιστή. Το τελευταίο, φαίνεται πως εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους κινηματογραφικούς παραγωγούς και έτσι ο Φόρντ κρίθηκε έτοιμος για τη μετάβαση στο Χόλιγουντ που πραγματοποιήθηκε το 1915.

Η επιλογή του αυτή έμελλε να είναι σωστή, αφού η καριέρα του ήταν μακρόχρονη στη Μέκκα του κινηματογράφου, έχοντας στο πλάι του τις περισσότερες από τις διάσημες πρωταγωνίστριες της εποχής.

Συνολικά, υπήρξε ενεργός(στον κινηματογράφο) από το 1915 έως το 1932, με πολλές από τις ταινίες του να αποτελούν εισπρακτικούς θριάμβους.

Μάλιστα, η πρώτη ομιλούσα ταινία του(Love in high gear) ήταν και η τελευταία του, προσθέτοντας τον στον μακρύ κατάλογο των ηθοποιών που δεν κατάφεραν να κάνουν επιτυχημένη μετάβαση στη νέα εποχή.

Ο Φόρντ πέθανε το 1957, λίγα χρόνια αφότου είχε χτυπηθεί από αμάξι. Αστέρι με το όνομα του κοσμεί τη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*