Ο Χάρι Πότερ και η μικρή Όλσεν σκοτώνουν τους αγαπημένους τους

...

Μετά το «Ουρλιαχτό» («Howl») του Τζέϊμς Φράνκο και τον ρόλο του ως άλλο Άλεν Γκίνσμπεργκ, αλλά και τη δρομολόγηση της μεταφοράς του βιβλίου «On the Road» του μπήτνικ συγγραφέα, Τζάκ Κέρουακ στη μεγάλη οθόνη, το Χόλιγουντ αγκαλιάζει για ακόμη μια φορά την επίδραση του beat λογοτεχνικού κινήματος της εποχής του ’50, με μια καινούρια ταινία στην οποία αναμένεται να πρωταγωνιστήσει ο Ντάνιελ Ράντκλιφ και η μικρότερη αδελφή των αδελφών Όλσεν, Ελίζαμπεθ.

Η ταινία θα τιτλοφορείται «Kill Your Darlings», ενώ στη σκηνοθετική καρέκλα θα κάθεται ο Τζον Κροκίδας.  Το story της θα περιστρέφεται γύρω από τη συνάντηση του Γκίνσμπεργκ, του Μπάροουζ και του Κέρουακ-του πυρήνα δηλαδή της beat γενιάς που άσκησε τεράστια επίδραση στην αμερικανική λογοτεχνία και κοινωνία γενικότερα- με αφορμή τον θάνατο ενός μέλους της μπήτνικ κοινότητας, του Ντέιβιντ Κάμερερ.

Για την ιστορία, ο Κάμερερ κατέληξε νεκρός από τα χέρια ενός νεαρού φοιτητή, του Λυσιέν Καρ, στα ερωτικά αισθήματα του οποίου ο Κάμερερ δεν ανταποκρινόταν.  Αργότερα ο Μπάροουζ και ο Κέρουακ συνελήφθησαν επειδή κάλυψαν τον νεαρό και τελικά αφέθησαν ελεύθεροι όταν ο πατέρας του Μπάροουζ πλήρωσε την εγγύηση του και ο Κέρουακ παντρεύτηκε την Πάρκερ, κόρη εύπορης οικογένειας.

Στη ταινία ο Ράντκλιφ, ο οποίος φαίνεται να το παλεύει καλά προκειμένου να μη τυποποιηθεί μια για πάντα στο ρόλο του αστραπο-Χάρι, θα υποδύεται τον Άλεν Γκίνσμπεργκ, ενώ η Ελίζαμπεθ Όλσεν η οποία αποτέλεσε μια από τις πιο αποκαλυπτικές και ευχάριστες εκπλήξεις του περσινού φεστιβάλ του Sundance με την συνταρακτική της ερμηνεία στο indie ταινιάκι, «Martha Marcy May Marlene», θα αναλάβει το ρόλο της Πάρκερ, με την οποία ο Κέρουακ παντρεύτηκε όσο ήταν ακόμη στη φυλακή.

Η αλήθεια είναι οτι τόσο η υπόθεση, όσο και η μέχρι τώρα επιλογή των νεαρών ηθοποιών είναι πολύ ενδιαφέρουσα.  Για να δούμε, θα καταφέρει τελικά ο Ράντκλιφ να κάνει την έκπληξη και να υποδυθεί έναν τόσο απαιτητικό ρόλο όπως αυτός;

 

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ