Αποκαλύφθηκαν οι πρώτες εικόνες από την εικονογραφημένη έκδοση του “Harry Potter”

O Jim Kay κάνει τα μαγικά του

Οι Scholastic και Bloomsbury, οι δύο εκδοτικοί οίκοι που διανέμουν τα βιβλία του “Harry Potter” στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο κυκλοφόρησαν σήμερα τις πρώτες τέσσερις εικόνες από την πρώτη πλήρως εικονογραφημένη έκδοση των βιβλίων αυτών. Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για πολλούς φαν των βιβλίων – και όχι τόσο των ταινιών – καθώς, όπως θα προσέξετε τα χαρακτηριστικά των εικονογραφημένων προσώπων των ηρώων μας ταιριάζουν περισσότερο στις περιγραφές της ίδιας της J.K. Rowling, παρά στους ηθοποιούς που τους υποδύθηκαν στις ομώνυμες ταινίες.

Όλο το βάρος πέφτει στον Jim Kay, έναν βραβευμένο Βρετανό καλλιτέχνη, ο οποίος ανέλαβε να κάνει την εικονογράφηση για το πρώτο βιβλίο της σειράς “Harry Potter and the Philosopher’s Stone”, το οποίο και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στις 6 Οκτωβρίου 2015.

«Το να μου δίνεται η ευκαιρία να σχεδιάσω τους χαρακτήρες, τα ρούχα, την αρχιτεκτονική και τα τοπία του πιθανώς πιο μεγάλου φανταστικού κόσμου της παιδικής λογοτεχνίας είναι κάτι που με ενθουσιάζει πάρα πολύ», δήλωσε ο εικονογράφος Kay σε ένα δελτίο τύπου του οίκου Scholastic.

Πληροφορούμαστε ότι η νέα αυτή εικονογραφημένη έκδοση θα έχει πολυτελές σκληρό εξώφυλλο και θα περιλαμβάνει 110 έγχρωμες εικόνες, καθώς και ξεχωριστές εικόνες του εξωφυλλου από χειρός Kay για τις αμερικανικές και βρετανικές εκδόσεις. Ένας εκπρόσωπος του Scholastic όμως δήλωσε ότι δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας για τις εικόνες εξωφύλλου ακόμα.

Ο Jim Kay επίσης θα αναλάβει το σχεδιασμό και των υπόλοιπων έξι βιβλίων “Harry Potter” των οποίων αναμένεται να κυκλοφορήσει η πλήρως εικονογραφημένη έκδοσή τους. Όσον αφορά αυτό το πλάνο, ο οίκος Scholastic ανακοίνωσε ότι πιθανότατα να εκδίδεται ένα βιβλίο της σειράς ανά χρόνο, έτσι ώστε το 2021 να ολοκληρωθεί η σειρά με την εικονογραφημένη έκδοση του τελευταίου, “Harry potter and the Deathly Hallows”.

Πρώτο σκίτσο που αποκαλύφθηκε, αυτό ενός νεαρού Ron Weasley, με τις χαρακτηριστικές φακίδες στο πρόσωπό του

Ron---Jim-Kay_3163739a

Και αυτή είναι η εκδοχή του Draco Malfoy, ο οποίος φαντάζει απόκοσμος καθώς τον μετράει η μαγική μεζούρα για να του ράψουν σχολικό μανδύα, στο μαγαζί “Madam Malkin’s Robes for all Occasions”, όπου και συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Χάρι, στην παρθενική επίσκεψη του τελευταίου στη «Διαγώνιο Αλέα».

Draco---Jim-Kay_3163752a

Υπάρχει επίσης μια απεικόνιση της Ερμιόνης, η οποία φαίνεται να βγάζει μπλε φλόγες από το ραβδί της, τις οποίες και χρησιμοποίησε για να βάλει φωτιά στα ρούχα του καθηγητή Σνέιπ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Κουίντιτς, όπως και να σώσει τον Χάρι και το Ρον από την «Παγίδα του Διαβόλου» στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου “Harry Potter and the Philosopher’s Stone”.

Hermione---Jim-Kay_3163743a

Οι λεπτομέρειες που είναι σχεδιασμένες πάνω στην ξύλινη πόρτα κσι τον τοίχο πίσω από την Ερμιόνη είναι φανταστικές : το χαραγμένο όνομα του Tom Riddle από όταν ήταν μαθητής, ένα μικρό φεγγαράκι για τον Moony και το σύμβολο των Deathly Hallows.

Όπως κι ένας μικρός φόρος τιμής στη συγγραφέα, J. K. Rowling, μια πένα και ένα βαζάκι μελάνι.

Και, τέλος, υπάρχει και ο Χαγκριντ, όπως υψώνεται μέσα στην Καλύβα πάνω στο Βράχο, από όπου έσωσε τον 11χρονο τότε Χάρι, από τους Dursleys, και τον σύστησε στον κόσμο της Μαγείας. Η προσοχή στη λεπτομέρεια υποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά του Kay.

Hagrid---Jim-Kay_3163744a

Ο Kay επίσης ανέβασε ένα σκίτσο του ίδιου του Χάρι, στην προσωπική του ιστοσελίδα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι θα πρέπει να εργάζομαι με την Bloomsbury Publishing για τα επόμενα χρόνια, εικονογραφόντας την πλήρη σειρά του Χάρι Πότερ, της J. K. Rowling», έγραψε ο Kay. «Περισσότερα σύντομα, έχω πολύ σχέδιο να κάνω !»

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ