Έρχεται η πρώτη «found footage» παρωδία. Δες το τρέιλερ.

...

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Όταν το 1999 κυκλοφόρησε το Blair Witch Project, όλοι μιλούσαν για μια ταινία που ανανέωσε το είδος του horror, προτείνοντας κάτι νέο και διαφορετικό σε ότι είχαμε συνηθίσει. Η ταινία παρουσιάστηκε ως “found footage”, δηλαδή οπτικοακουστικό αρχείο που κάπως, κάπου βρέθηκε και το τρομακτικό του όλου εγχειρήματος στηρίζεται στην αληθοφάνεια που κουβαλάει ένα τέτοιο αμοντάριστο, κακοφωτισμένο και γυρισμένο σαν ντοκιμαντέρ υλικό.

Το 2007 η επιτυχία του “found footage” κατάφερε να ξεπεραστεί απ’  το Paranormal Activity, η τέταρτη συνέχεια του οποίου βρίσκεται αυτή τη στιγμή- όπως συνέβη και με όλα τα προηγούμενα μέρη της σειράς- στην κορυφή του box office. Κι ενώ ξεκίνησε ως horror τεχνική, η επιτυχία του “found footage”, εξαπλώθηκε και σε άλλα είδη, αφού τα τελευταία χρόνια εκτός από horror (Cloverfield, The Devil Inside Me) τη συναντάμε σε ρομαντικές κομεντί (The Wedding Video), κωμωδίες (Project X), ακόμα και περιπέτειες σουπερ ηρώων (Chronicle).

Θέμα χρόνου ήταν λοιπόν μια παρωδία όλων αυτών των ταινιών, η οποία προφανώς είναι γυρισμένη με τον ίδιο τρόπο. Στο “A Haunted House” o Μαλκολμ και η Κίσα μετακομίζουν σε ένα νέο σπίτι, αλλά γρήγορα συνειδητοποιούν ότι δεν είναι μόνοι και στήνουν κάμερες να παρακολουθήσουν τα όσα γίνονται- η όποια ομοιότητα με “Paranormal Activity” είναι καθαρά συμπτωματική! Σαν να μην έφτανε αυτό όμως, η Κίσα καταλαμβάνεται από δαίμονα κι ο Μάλκολμ θα φέρει μια ομάδα ειδικών για να προβούν σε εξορκισμό ενώ ταυτόχρονα το γυρίζουν ντοκιμαντέρ(βλ. The Devil Inside Me).

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας είναι αναμενόμενα σαχλό και προσπαθεί να γίνει ότι ήταν το Scary Movie για το Scream- μια απόπειρα ν’ αρμέξουν την παχιά αγελάδα κάποιου άλλου και στη προκειμένη του Paranormal Activity. Παρ’ όλα αυτά αν έχεις παρακολουθήσει τις ταινίες που παρωδούνται, υπάρχουν στιγμές στο τρέιλερ που εύκολα θα σε κάνουν να γελάσεις κι όχι άδικα, αφού τα σημάδια του κορεσμού του “found footage” αρχίζουν να γίνονται εμφανή.

To “A Haunted House” αναμένεται στις αίθουσες τον Ιανουάριο και μπορείς να δεις το πρώτο τρέιλερ παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ