Χαζαναβίσιους και Τομ Χάνκς μαζί, στη μεταφορά του «In the Garden of Beasts»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Έπειτα από τη πανηγυρική νίκη πέρσι στα Oscar με τον ασπρόμαυρο, νοσταλγικό του «Αρτίστα», ο Μισέλ Χαζαναβίσιους βάζει πλώρη για νέες δουλειές και πολύ πιθανό, για μια ακόμη εμφάνιση του στο κόκκινο χαλί, αν κρίνουμε τουλάχιστον από το project με το οποίο φαίνεται να έχει καταπιαστεί τελευταία, αλλά και από το cast που ακούγεται να το απαρτίζει.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, ο Γάλλος σκηνοθέτης έχει στα αμέσως μελλοντικά του σχέδια, τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη, του βιβλίου του Αμερικανού συγγραφέα Eric Larson, «In the Garden of Beasts: Love, Terror and an American Family in Hitler’s Berlin», τον κεντρικό ρόλο στην οποία θα κρατάει ο-πολύ στα πάνω του εξαιτίας του «Cloud Atlas»-Τομ Χάνκς.

Η ιστορία του βιβλίου βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα της καριέρας του Αμερικανού Πρέσβη, Γούιλιαμ Ντοντ στη Γερμανία  του 1933-’37, τότε δηλαδή που η δύναμη του Χίτλερ και του Γ’ Ράϊχ είχε αρχίσει να αυξάνει επικίνδυνα, γράφοντας ήδη μερικές από τις πιο μελανές σελίδες, στο Βιβλίο της Παγκόσμιας Ιστορίας.

Η οικογένεια του Πρέσβη, ενώ σε πρώτη φάση είχε εντυπωσιαστεί από την πειθαρχία, τη λάμψη και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του Βερολίνου, αντιμετωπίζοντας μάλιστα τις πρώτες αντιδράσεις περί αντισημιτισμού και αγριοτήτων ως υπερβολικές, στη συνέχεια, και ενώ το όραμα του Χίτλερ είχε αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, ο Ντοντ βρέθηκε απέναντι από το ναζιστικό κακό, διαμαρτυρόμενος για την αύξηση της γερμανικής δύναμης, με την παράλληλη συμπαράσταση του Προέδρου Ρούσβελτ στο πλευρό του.

Όπως όλα δείχνουν, αν το project προχωρήσει, σίγουρα θα μιλάμε για μια εντυπωσιακή παραγωγή με ιχυρά ονόματα, μιας που σε συζητήσεις έχει μπει και αυτό της Νάταλι Πόρτμαν, για τον ρόλο της κόρης του Πρέσβη.

Ο χρόνος λοιπόν θα δείξει αν το χρυσό αγαλματίδιο που σίγουρα κοσμεί κάποιο σημείο του σπιτιού του σκηνοθέτη, θα αποκτήσει σύντομα και δίδυμο αδελφάκι.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ