Ο Simon Pegg είναι ο νέος “Walter Mitty”

Γράφει η Δανάη Σωπασή Δεν πέρασε αρκετός καιρός από τον ερχομό της ταινίας The Secret Life Of Walter Mitty του Ben Stiller. Ο γνωστός ηθοποιός αποφάσισε...

Stellan-Skarsgård-and-Simon-Pegg-in-Hector-and-the-Search-for-Happiness

Γράφει η Δανάη Σωπασή

Δεν πέρασε αρκετός καιρός από τον ερχομό της ταινίας The Secret Life Of Walter Mitty του Ben Stiller. Ο γνωστός ηθοποιός αποφάσισε να δημιουργήσει την πρώτη του μεστή ταινία, της οποίας και απολαύσαμε την φωτογραφία που μας ταξίδεψε σε αρκετά μαγευτικά τοπία, και στις περιπέτειες ενός ανθρώπου παρά από την ατολμία του. H γλυκόπικρη αυτή ταινία, παρόλα αυτά δεν κατάφερε να κερδίσει όλους τους σινεφίλ, λόγω των αμήχανων σκηνών φαντασίας του και μερικών κωμικοτραγικών συμπεριφορών που δεν μπόρεσαν να καρποφορήσουν.

Γι’ αυτό τον λόγο σας παρουσιάζουμε ένα άλλο αντίστοιχο φιλμ, που κινείται στην ηλικιακή ταυτοποίηση του Walter και μοιάζει περισσότερο σωστά δοσμένο με λιγότερο το αίσθημα της φαντασίας. Ο λόγος για το Hector and the search for Happiness. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Hector ενός εξαιρετικού μα συνάμα και εκκεντρικού ψυχίατρου που ζει στο Λονδίνο. Πέρα από την συνηθισμένη του ζωή θα προσπαθήσει να ισορροπήσει και την σχέση του με τους γονείς του, που δεν είναι όπως θα ήθελε. Οι αντιθέσεις βιώνει ο Hector, θα τον κάνουν να σκεφτεί σοβαρά να κάνει ένα σύντομο αλλά εποικοδομητικό διάλειμμα. Τελικά μια ημέρα ο Hector θα αποφασίσει να ξεφύγει από την καθημερινότητα του και να ταξιδέψει μέχρι την Κίνα, ώστε να αναζητήσει την ευτυχία του. Αυτό θα είναι και η απαρχή μιας πορείας με πολλές κωμικοτραγικές ανατροπές και περιπέτειες.

Ο Simon Pegg που πρόκειται να ενσαρκώσει τον Hector, είναι γνωστός από το Shaun Of The Dead, και όλη την τριλογία (Hott Fuzz, Worlds End), στα οποία και υποδύεται έναν υπεραισιόδοξο «έφηβο» ενήλικα που προσπαθεί διαρκώς να πάρει τις σωστές αποφάσεις αλλά δεν τα καταφέρει. Στο Hector and the search for Happiness πρόκειται να δούμε, σαφέστατα και μια πιο ενήλικη έκδοση αυτής της ερμηνείας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι  Christopher Plummer, Stellan Skarsgård Rosamund Pike, Toni Collette.

Από το trailer που ακολουθεί διαφαίνεται μια όμορφη σεναριακή και σκηνοθετική προσπάθεια της αποτύπωσης της έννοιας της φυγής, με εμάς να ανυπομονούμε για την καταλυτική ημερομηνία, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στην χώρα μας.

 

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ