Το trailer του άλλου Χίτσκοκ είναι εδώ

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Δεν ξέρω τι έχει το 2012 και είναι η χρονιά που ετοιμάζονται ταινίες με δύο ίδια θέματα, με διαφορά μόνο λίγων μηνών. Μετά το παραμύθι της Χιονάτης, σειρά έχει ο Χίτσκοκ. Κι ενώ το HBO είναι έτοιμο να κάνει την πρεμιέρα του “The Girl”, ο δεύτερος Χίτσοκ είναι έτοιμος να βγει στους κινηματογράφους έναν μήνα μετά. Από την μία έχουμε τον Tobby Jones και από την άλλη τον Sir Anthony Hopkins να ενσαρκώνει μια γιγαντιαία μορφή του σινεμά.

Η ταινία “Hitchcock” βασίζεται στο βιβλίο του Stephen Rebello “Alfred Hitchcock and the Making of Psycho” και η σκηνοθεσία είναι του Sacha Gervasi. Στην ουσία η ταινία μιλά για τα γυρίσματα της ταινίας “Ψυχώ” και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Χίτσκοκ κατά την διάρκεια της παραγωγής, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι γύρω του αντιμετώπιζαν τις εμμονές και ιδιοτροπίες του.

Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ιστορία κρύβεται πίσω από τα γυρίσματα του “Ψυχώ”. Ήταν η ταινία που μισούσε η Paramount. Ο Χίτσκοκ είχε σκοπό να σκηνοθετήσει το “Νο Bail for the Judge”, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Henry Cecil, με πρωταγωνίστρια την Audrey Hepburn, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή όταν η Hepburn έμεινε έγκυος. Έτσι αποφάσισε να γυρίσει το “Ψυχώ”. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εξαγριώσει τα μεγάλα κεφάλια της Paramount, το οποίο στούντιο του έδωσε ψίχουλα για την παραγωγή της ταινίας. Έτσι, ο Χίτσκοκ, αναγκάστηκε να υποστηρίξει με δικά του χρήματα την παραγωγή της ταινίας, φτιάχνοντας τα σκηνικά με την βοήθεια ατόμων από το τηλεοπτικό του σόου “Alfred Hitchcock Presents”.

Λέγεται πως γυναίκα του Alma, βρήκε ένα μπλούπερ της ταινίας λίγο πριν κυκλοφορήσει όπου πρόσεξε πως η νεκρή Μάριον, τον εικονικό ρόλο τον οποίο ενσάρκωσε η Janet Leigh, ανοιγόκλεισε τα μάτια της ή/και ανέπνευσε. Η σκηνή αφαιρέθηκε αργότερα από την τελική έκδοση της ταινίας.

Το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε βλέπουμε τον Hopkins στα καλύτερα του, σε ένα ρόλο που μάλλον θα τον πάει και μέχρι τα Όσκαρς. Η Helen Mirren είναι όμως αυτή που λάμπει στο trailer. Δείχνει μια γυναίκα που επωμίζεται όλο το βάρος του γάμου τους, καθώς προσπαθεί να διατηρήσει την θέση της δίπλα στον μεγάλο σκηνοθέτη ως δημιουργικός σύμβουλος και φανατική υποστηρίκτρια του έργου του.

Το trailer δείχνει μια αρκετά ακαδημαϊκή προσέγγιση στην σκηνοθεσία και φαίνεται πως θα το πάει μέχρι τα βραβεία, αλλά αυτό μένει να το δούμε όταν κυκλοφορήσει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 23 Νοέμβρη. Ως τότε απόλαυσέ το παρακάτω και δες και μερικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ