Οι πρώτες κριτικές για το «The Hobbit: An Unexpected Journey

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

ΟΚ. Η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας “The Hobbit: An Unexpected Journey” έγινε στην Νέα Ζηλανδία προχτές και η New Line Cinema έριξε εμπάργκο στις κριτικές για να αποτρέψει τους σχόλια να κυκλοφορήσουν στο internet λίγες μόλις μέρες πριν τις δημοσιογραφικές προβολές ανά τον κόσμο, αλλά και τις πρεμιέρες στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη.

Και όπως ήταν φυσικό, αυτό δεν τηρήθηκε.

Τουλάχιστον όχι από όλους. Σχεδόν αμέσως η New York Daily News κυκλοφόρησε μια κριτική της ταινίας (αν και όχι επίσημη, όπως λέει χαρακτηριστικά σεβόμενη το εμπάργκο), περισσότερο ως σχολιασμό. Πρώτα από ξεκαθαρίζει ότι τα πολυσυζητημένα 48 καρέ το δευτερόλεπτο λειτουργούν άψογα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “… μετά από ένα δυο λεπτά μέχρι να το συνηθίσεις, η υψηλή ανάλυση είναι υπέροχη, και νιώθεις σχεδόν όπως όταν πρωτοανακαλύπτεις το HD για πρώτη φόρα”. Αλλά, υπάρχουν και «αλλά», λέει ότι είναι πιο ανάλαφρο και αστείο από ότι η τριλογία “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” και γράφει “όπως όλα τα αναπάντεχα ταξίδια, υπάρχουν και μερικές αναποδιές στην πορεία, όπως το subplot του μάγου Radagast του Καφετή όπου πέφτει σε επίπεδα Jar Jar Binks”.

Και από την άλλη έχουμε τα tweets και πρώτος και καλύτερος ο Bryan Singer. Στο twitter account του γράφει

Και οι υπόλοιποι…

Όλοι είναι καταενθουσιασμένοι κι εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε την επιστροφή μας στην Μέση Γη στις 13 Δεκεμβρίου. Για την ώρα απόλαυσε το δεύτερο trailer παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*