Ο Kevin Smith ανάμεσα στους σκηνοθέτες του «Holidays»

Μία ανθολογία τρόμου συνυφασμένη με τις περιόδους εορτών.

Οι ταινίες ανθολογίας, στις οποίες συμμετέχουν συνήθως πολλοί σκηνοθέτες, σπάνια πετυχαίνουν. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουμε αρκετές προσπάθειες που είτε θα μπορούσαν να είναι καλύτερες(βλέπε «ABC’s of Death»), είτε δε θα μπορούσαν να είναι χειρότερες(βλέπε «Movie 43»). Σε αυτό το πνεύμα, μια νέα προσπάθεια, ονόματι «Holidays», σκοπεύει να αλλάξει την προαναφερθείσα κατάσταση.

Το φιλμ, που όπως συνιστά ο τίτλος, «παντρεύει» τις γιορτές όπως το Halloween με τον τρόμο, αποτελεί παραγωγή της Distant Corners και της XYZ Films, οι οποίες σκοπεύουν μάλιστα να το εξελίξουν σε franchise. Όσον αφορά τους σκηνοθέτες που θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα, έχουμε ήδη το «δυνατό» όνομα του Kevin Smith(που αποκάλυψε πως η δική του ιστορία θα ονομάζεται «Hollow Ian»), τον Gary Shore(Dracula Untold), τον Scott Stewart(Priest) και τον Matt Johnson(The Dirties), μεταξύ άλλων.

Η αλήθεια είναι πως, ταινίες αυτού του στυλ, δίνουν μία ωραία ευκαιρία στους σκηνοθέτες να ενεργήσουν με ιδιαίτερα αυξημένη δημιουργική ελευθερία. Το μείζον ζήτημα, όμως, έγκειται στη συνοχή και κατά πόσο μπορεί αυτή να επιτευγθεί.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*